Slecht begin kost Erica '86 de wedstrijd tegen Wildervank

ERICA - Na twee nederlagen op rij voor Erica '86, kwam Wildervank op bezoek. Een bekende tegenstander waar de afgelopen seizoenen al vaak tegen werd gespeeld en waar 86 het altijd moeilijk tegen heeft. Trainer Andries Bremer kon niet beschikken over Dennis Aardema (werk) en Marco Boer (ziek). Daartegenover stond het debuut van Wilco Koopman, hij mocht meteen de volle 90 minuten mee doen.

Of het nu kwam doordat een groot deel van de selectie op de fiets uit Nieuw Amsterdam was gekomen of dat Wildervank fel begon, maar het begin van de wedstrijd was bijzonder matig. Na een paar keer simpel balverlies kon Wildervank een aanval opbouwen die in de korte hoek binnen geschoten werd. Er waren nog geen 3 minuten verstreken en Erica '86 liep alweer achter de feiten aan. Toch was het balbezit gaandeweg de eerste helft gelijk verdeeld. De eerste gevaarlijke aanval aan Erica zijde werd opgezet door rechtsback Patrick Blok die opstoomde en uit zijn pass werd Wilco Koopman bereikt die met een goed schot de keeper testte. Erica gaf goed partij aan Wildervank, maar kreeg zelf een lesje in effectiviteit. Na een misverstand in de verdediging kreeg Wildervank de tweede kans van de middag en prompt stond het 0-2. 86 probeerde het verschil nog voor rust te halveren en kreeg een drietal mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Dit lukte echter niet. Op slag van rust had 86 het geluk aan zijn zijde toen de, verder goed leidende, scheidsrechter midden in een kansrijke aanval van Wildervank floot voor de rust.

In de tweede helft was Wildervank de betere ploeg en kreeg het enkele kansen om de score uit te breiden. Echter wist keeper Saaltink zijn doel succesvol te verdedigen. Na deze kansen nam 86 alle risico's om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer.

Grote kansen werden er in eerste instantie echter niet gecreëerd. Hierdoor ontstond er wel ruimte achter de verdediging van 86, Wildervank loerde op de counter. Toen Erica de grootste kans mistte (Niels Lammerts kwam oog in oog met de keeper) en geen strafschop kreeg na een handsbal, gooide Wildervank de wedstrijd in het slot door een goed uitgespeelde counter binnen te schieten. Het geloof bij 86 was weg en de wedstrijd werd wederom met een teleurstelling afgesloten.