Eerste 3 punter voor SVBO

BARGER - OOSTERVELD - SVBO heeft de eerste 3 punter dit seizoen binnen. Thuis werd LSC 1890 uit Sneek met 0 punten naar huis gestuurd. Na een 0-1 achterstand bij rust, toonde SVBO na rust veel strijd en passie. Door twee kopballen van Quentin Brands en Stefan Kuper kwam SVBO op voorsprong. Dylan Wessels maakte aan alle onzekerheid een einde en zette SVBO op een 3-1 voorsprong wat ook de eindstand was.

SVBO begon met de volgende opstelling

Op doel Lennon Ebeltjes
Achterin Stefan Kuper, Rene Wolbers en Mark Benes
Op het middenveld Jelmer Scholtens, Dylan Wessels, Davy Wessels en Robin Heijne.
Voorin Rean Bolk, Quentin Brands en Edfrin Silvania.
De wissels waren Stan Schoenmaker, Jeroen Walda, Tom Jeuring en Jonny Koops.

De eerste kans was voor de gasten. Een aanval over rechts, de bal werd teruggelegd, maar de lange spits schoot voorlangs. Aan de andere kant een schot van Silvania, dat belandde op een been van een LSC verdediger. Ook Quentin Brands kreeg een mooie kans, maar werd terug gevlagd wegens buitenspel. Het schot werd overigens gepakt door de doelman van LSC. Het spel ging mooi op en neer, waar LSC veel de lange bal hanteerde. Toch werd het een paar keer wel gevaarlijk, met een kopbal die naast werd gekopt. En bij een schot van ongeveer 20 meter redde Lennon Ebeltjes goed. Bij SVBO was de sterk spelende Edfrin Silvania dichtbij, maar het doel stond 10 centimeter te ver naar links. Net naast dus. Ook Rean Bolk schoot, maar ook dit schot ging net naast. Aan de andere kant werd de bal nog eenmaal recht in de handen van Ebeltjes geschoten. Jelmer Scholtens schoot eens uit de tweede lijn, maar dit schot ging net naast. Aan de andere kant was het wel raak. Een hoge voorzet bij de 2e paal werd tot doelpunt bekroond. Echter was het Mark Benes die de bal in eigen doel werkte. 0-1 voor LSC 1890. Dit was ook de ruststand.

Na rust een ander SVBO. Er werd hard gewerkt voor iedere meter. Al vrij snel werd dit beloond met een doelpunt. Een mooie aanval, opgezet door Rene Wolbers, die op Davy Wessels speelde op links. Davy bediende zijn broertje Dylan en de voorzet van Dylan Wessels werd met een aardige zweefduik binnen gekopt door Quentin Brands. 1-1. Daarna werd LSC meer teruggedrukt. Even later kreeg SVBOdrie hoekschoppen achter elkaar. De 3e hoekschop was het eindelijk raak. Silvania met de hoekschop en met een fantastische duik kopte Stefan Kuper, die erg goed speelde, SVBO op een 2-1 voorsprong. De storm was nog niet echt gaan liggen, want Even later was SVBO dichtbij de 3e treffer. Alleen kopte Davy Wessels net naast. Aan de andere kant moest Lennon Ebeltjes nog een keer handelend optreden. Een schot uit de tweede lijn werd door hem verwerkt tot hoekschop. In de slotfase golfde het spel weer op en neer, waar Davy Wessels wederom dichtbij een treffer was, nadat hij de bal knap onder controle kreeg, met een duwtje in de rug, kon hij de bal net niet binnen tikken en zag doelman Douma redden. Even later hield doelman Douma de wedstrijd nog spannend, bij een aardig afstandsschot van Silvania, maar zoals gezegd, de doelman hield LSC nog in de wedstrijd door goed redding te brengen.Toch viel de 3e treffer wel voor SVBO. Het was weer de sterk spelende Silvania die aan de basis stond. Na goed doorzetten gaf hij voor en Dylan Wessels kroonde zichzelf tot topscorer bij SVBO in de competitie. Hij nam aan en schoot binnen en maakte zo zijn 2e competitietreffer, maar het belangrijkste, de 3-1 waardoor de wedstrijd definitief was beslist. Even later floot scheidsrechter Beijert voor het eind en zo pakt SVBO de eerste 3 punter. Voor rust had LSC de iets betere kansen, maar na rust was SVBO de betere en mede dankzij een flinke dosis inzet knokte SVBO zich naar een verdiende zege. Volgende week zien we graag dezelfde inzet en dan moet SVBO op bezoek bij Lac Frisia 1883. De ploeg uit Leeuwarden verloor vandaag met 6-1 van Achilles 1894, maar daar kan iedereen van verliezen….. Frisia staat 12e, maar de verschillen zijn nu na 3 wedstrijden nog erg klein, dus zegt dat eigenlijk nog niet heel veel. De wedstrijd in Leeuwarden begint 14.00 uur.