Eerste driepunter voor SVBC

BARGER - COMPASCUUM - SVBC haalde zondagmiddag voor het eerst dit seizoen de volle buit binnen. Tegen het eveneens nog puntloze DSC 65 werd een 2-1 overwinning behaald.

Gemakkelijk ging dat niet. SVBC begon al in mineur doordat Rik v.d. Kolk in de warming – up moest afhaken en toen Rick Koop al na vijf minuten gewisseld moest worden leek het een moeilijke middag te gaan worden. De eerste helft waren de beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Het duurde dan ook tot de 31e minuut voordat de eerste kans genoteerd kon worden. Toen was het ook meteen raak. Na een goede aanval over rechts knalde Ruben Harms de bal onhoudbaar achter DSC 65 doelman Schiphorst Haalweide; 1-0 DSC 65 probeerde voor de pauze nog iets terug te doen maar verder dan een schot van Stan Meppelink -welke een prooi werd voor SVBC doelman Jan Wassink -kwam DSC 65 niet. Ruststand 1-0

Na de rust een iets meer aandringend DSC 65. Doordat beide ploegen aanvallende intenties hadden ontstond er een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Zo schoot Robin Hartmann namens SVBC net naast en kreeg DSC 65 enkele goede mogelijkheden om langszij te komen . Vooral Justin Meppelink had diverse mogelijkheden om DSC 65 naast SVBC te schieten. Maar of het vizier stond niet goed of hij vond de weer uitmuntende doelman Wassink op zijn weg. Toch kwam DSC 65 in de 61e minuut naast SVBC . Slecht wegwerken in de SVBC verdediging gaf Sander Schiphorst Haalweide de gelegenheid om Jan Wassink te passeren ; 1-1 Drie minuten later kwam SVBC echter al weer op voorsprong. Een snelle uitval leverde een hoekschop op. De lage hoekschop werd door iedereen bij de eerste paal gemist waarna een DSC 65 verdediger de bal wilde wegwerken. Davey Geerts kreeg de bal echter – zonder het beseffen – tegen zijn hoofd waardoor de bal in het doel caramboleerde . Geerts ging groggy neer maar bracht wel ongewild SVBC weer op voorsprong; 2-1

DSC 65 speelde nu alles of niets en kreeg nog enkele uitstekende mogelijkheden om weer naast SVBC te komen maar paal en doelman Wassink stonden succes in de weg. Na 9 minuten blessuretijd vond scheidsrechter Roos het echter welletjes en kon SVBC zijn eerste driepunter noteren Volgende week speelt SVBC de uitwedstrijd tegen Sellingen.