FC Emmen verwendt het publiek met zege op FC Den Bosch

EMMEN - FC Emmen heeft het eigen publiek verwend met een 3-0 zege op FC Den Bosch. Een overwinning die vooral in de eerste helft met vaak uitstekend voetbal werd bereikt. In de tweede helft bleven verdere treffers achterwege waardoor de ruststand tevens de eindstand werd.

Met zes doelpunten in zeven wedstrijden was de productie van de Emmer aanvallers aan de lage kant. Zo laag zelfs dat het wat dat betrof onderaan de lijst stond geparkeerd. In de eerste helft tegen FC Den Bosch rekende FC Emmen echter resoluut af met dat probleem. Na 45 minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord wat nog een magere afspiegeling van de krachtsverhouding was.

De doelpunten waren zonder uitzondering fraai uitgespeeld. De 2-0 van Henk Bos, een lobje vanaf een meter of tien, was de mooiste en zijn eerste in het betaalde voetbal. Rogier Krohne stuurde Bos met een subtiel passje de diepte in. Daarvoor had Issa Kallon ook zijn primeur gehad want de 1-0 op aangeven van Cas Peters was ook zijn eerste in het profmilieu. De derde treffer viel kort voor rust toen Cas Peters uit een hoekschop van Henk Bos de 3-0 binnen kopte.

Er waren nog meer kansen geweest, zo al in de vierde minuut toen Frank Olijve helemaal vrij voor de keeper stond maar de bal naast deponeerde. De Bossche doelman Kees Heemskerk raakte bij de reddingspoging zodanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen. De Bosschenaren zagen ook hun resterende twee wissels wegens blessures opgebruikt worden.

Fc Emmen - Fc Den Bosch Foto Boudewijn Benting Emmen km 10

Issa Kallon heeft zijn eerste goal in het betaalde voetbal gescoord.

Henk Bos (8) en Cas Peters vieren de 3-0 van laatstgenoemde.

Na de thee wilde FC Emmen uiteraard op het ingeslagen pad doorgaan maar dat lukte niet echt. Trainer Dick Lukkien: ,,Het is een raar fenomeen, je ziet het overal iedereen wil na de rust op dezelfde manier doorgaan, maar dat lukt dan gewoon niet.’’ Waarom de voortzetting dikwijls niet lukt, is wel een gedeeltelijke verklaring voor te vinden. Een coach van een tegenpartij die in de eerste helft is weggespeeld, zal immers maar zelden in de rust tegen zijn spelers zeggen van ga maar gewoon zo door. Hij probeert in elk geval verder gezichtsverlies te vermijden. Zo ook Wiljan Vloet van FC Den Bosch. ,,We hebben na de rust geprobeerd om orde op zaken te stellen en een paar kleine kansen gehad. Maar FC Emmen had het vooral in de eerste helft prima voor elkaar. We hebben gewoon een kansloze nederlaag geleden.’’

Cas Peters in duel met Niek Vossebelt (Foto’s: Boudewijn Benting).

Bij FC Emmen waren de vooraf gemelde twijfelgevallen Wieger Sietsma en Josimar Lima gewoon van de partij. Sietsma hoefde slechts zelden in actie te komen. Pas in de 65e minuut moest hij serieus optreden bij een schot van Brandon Robinson en deed dat prima. Lima hield het zeventig minuten vol en werd vervangen door Nick Bakker die daarmee zijn eerste officiële speelminuten kreeg. Even daarvoor was Cas Peters vervangen door Viktor Maier. Peters heeft weinig moeite gekend om zich weer in Emmen thuis te voelen en scoorde inclusief de beker al vier maal voor FC Emmen. Twaalf minuten voor tijd verving Jurjan Mannes nog de uitgeraasde Issa Kallon en had op de valreep bijna de 4-0 gescoord. Zij schitterend genomen vrije trap belandde echter op de paal.

FC Emmen trainer Dick Lukkien straalde uiteraard na de tweede zege in vier dagen. ,,In de eerste helft hebben we ons beste voetbal tot nu toe laten zien. Vanaf de eerste minuut hebben we kansen gecreëerd. De complimenten voor de ploeg. We gaan met een goed gevoel volgende week op bezoek bij Fortuna Sittard.’’

FC Emmen-FC Den Bosch 3-0. 22. Kallon 1-0, 31. Bos 2-0, 42. Peters 3-0. Scheidsrechter: Van der Eijk. Gele kaart: Vossebelt, Fernandes (FC Den Bosch). Toeschouwers: 3423.
FC Emmen: Sietsma; Klok, Lima (70. Bakker), Siekman, Fleuren, Rozema, Bos, Olijve, Kallon (78. Mannes), Krohne, Peters (65.Maier).
FC Den Bosch: Heemskerk (7. Leijten), Heijmans, Santermans (39. Maatsen), Biemans, Fernandes, Robinson, Vossebelt, Slyvka, Havar, Beltrane, Regales (51. Schet).