Drie wedstrijden, nul punten voor Erica 86

KERKENVELD - Drie wedstrijden, nul punten. Dat was tot dusver de teleurstellende score van Erica '86. Ondanks dat er telkens leuk werd gevoetbald, was dit nog niet in punten terug te zien. Aan de ploeg van Andries Bremer de taak om dit te veranderen in de uitwedstrijd tegen het gedegradeerde VVAK.

De eerste 20 minuten was het een open wedstrijd, beide ploegen probeerden de aanval te zoeken waardoor het spel vaak op en neer ging. Echt grote mogelijkheden werden er echter niet gecreëerd. Na deze periode werd VVAK iets sterker en kreeg het enkele mogelijkheden. Na 25 minuten spelen werd de 1-0 binnen geschoten. De rechtsbuiten van VVAK speelde zijn directe tegenstander eenvoudig uit en gaf een afgemeten voorzet die werd binnen gegleden. VVAK ging door met aanvallen, maar had de pech dat keeper Niek Saaltink een uitstekende middag kende en zijn doel verder schoon hield. Vlak voor rust creëerde Wesley Wessels twee dotten van kansen, maar eerst stond de paal de gelijkmaker in de weg en even later schoot hij rakelings over. Tussendoor wist ook VVAK ook nog de paal te raken.

Erica '86 kwam als herboren uit de kleedkamer. In de eerste helft scoorde de ploeg uit Erica al een ruime voldoende, maar de tweede helft ging het nog beter. De spelers vonden elkaar makkelijk en streden als team voor elke meter. VVAK leek hier geen antwoord op te hebben, het was wachten op de gelijkmaker. De eerste kansen werden nog gemist door Andy Hof, maar in de 55e minuut was het raak. Kenny Boer droomde aan de rechterkant op en wist met een lage strakke voorzet Patrick Blok te vinden die de bal bij de tweede paal tegen de netten schoot. De grensrechter probeerde de treffer nog tegen te houden door voor buitenspel te vlaggen. De scheidsrechter had goed gezien dat het in de verste verte geen buitenspel was en keurde de treffer goed. Erica ging door met aanvallen en dit resulteerde al snel in de terechte 1-2.

Wesley Wessels werd onrechtmatig gestopt, maar de bal kwam precies in de loop bij Patrick Blok die alleen op de keeper af kon. Niet zelfzuchtig legde hij de bal breed en kon Niels Lammerts de bal in het doel schieten. Het werd even later zelfs nog mooier toen dezelfde Lammerts de bal wist te onderscheppen en in de verre hoek raak wist te schieten. Een terechte tussenstand. Bij '86 sloop wat onzekerheid in de ploeg: op zoek gaan naar nog een doelpunt of de voorsprong verdedigen? De spelers leken voor het laatste te kiezen. Toen VVAK het laatste kwartier alles of niets ging spelen, kwam de tot dusver zeer solide verdediging onder leiding van Jeroen Boer onder druk te staan. In de 82e minuut leverde dit de aansluitingstreffer op.

De bal werd op het middenveld met de hand meegenomen door een speler van VVAK, de scheidsrechter besloot hier niet voor te fluiten. De daaropvolgende voorzet werd in duidelijke buitenspelpositie ontvangen door de spits en gedecideerd binnen geschoten. De scheidsrechter voelde blijkbaar dat hij VVAK moest helpen, want hij negeerde het vlagsignaal. VVAK rook nu zijn kans en ging door. Erica leek de overwinning over de streep te halen, maar in de blessuretijd ging het alsnog mis. Een vrije trap werd goed binnen geknikt.

Vooraf zou de ploeg van Andries Bremer misschien getekend hebben voor een gelijkspel, maar wanneer er 10 minuten voor tijd nog een 1-3 voorsprong op het scorebord, voelt het gelijkspel toch als een nederlaag. Toen de teleurstelling eenmaal weg was gezakt, heerste er vooral trots. Op basis van deze wedstrijd en de groei die er nog in de ploeg zit, kan het alleen nog maar mooier worden. Voor nu is het in ieder geval mooi dat de ploeg van de hatelijke 0 af is.