SC Angelslo in tweede helft fors onderuit

EMMEN – In de zaterdag 4e klasse D ontving Angelslo VV Sweel, de op dit moment verrassende koploper in 4D. SC Angelslo speelde een goede eerste helft met veel balbezit en mogelijkheden, terwijl Sweel zich beperkte tot speldenprikjes.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. De buitenspelval werd ontlopen en Lhoucine El Asri kon na een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal binnentikken en zo de op dat moment verdiende 1-0 ruststand op het scorebord zetten. Na de thee kreeg Sweel meer grip op de wedstrijd en zette de Emmenaren vroeg onder druk. Pas in de 64e minuut werd Sweel aan de gelijkmaker geholpen. Een schot op doel werd echter losgelaten door de Emmer goalie, waarna Willy Lubowa de 1-1 kon scoren. Vanaf dit begin ging er ineens alles fout bij de Emmenaren. Diezelfde Lubowa werd afgevlagd voor buitenspel, ging toch door en kwam in de zestien ten val door het blokkeren van Angelslo verdediger Garazlic. Scheidsrechter Silvester negeerde de Angelslo grensrechter en gaf een strafschop. Haso Garazlic kreeg intussen zijn tweede gele kaart wegens praten tegen de scheidsrechter. Robin Sikken maakte vanaf de stip geen fout. 1-2. Angelslo, aangeslagen door deze actie, moest de resterende tijd met tien man uitspelen en toen vielen de doelpunten snel achter elkaar. Robin Sikken, Willy Lubowa en Bertjan Volders bepaalden de eindstand op 1-5.

01 Sc Angelslo – vv Sweel

Sc Angelslo kreeg wel de mogelijkheden maar verzuimde een aantal keren de trekker over te halen. Hier was de doelman van Sweel de winnaar. (foto Bennie Wolbers)