FC Wolvega geen partij voor vv Emmen

EMMEN - VV Emmen heeft in eigen huis FC Wolvega met 4-1 verslagen. Na een moeizame eerste helft kwamen de Emmenaren laat op gang en wist het uiteindelijk eenvoudig te winnen. In de eerste minuten van de wedstrijd waren er mogelijkheden op een snelle voorsprong, maar FC Wolvega liet zich na tien minuten ook even zien voor het Emmer doel en na enkele waarschuwingsschoten was het in de 24 minuut raak.

Daniel ten Berge schoot de bal binnen en zette FC Wolvega verrassend op voorsprong. 0-1. Emmen speelde in een te laag tempo en kreeg de bal niet goed rond. Vlak voor rust was er eindelijk weer een aanval richting het vijandelijke doel. Maikel Arling wurmde zich langs zijn tegenstander en gaf een prima voorzet op Jan Jaap Wever die de bal simpel binnen tikte. 1-1. Trainer/coach Nico Haak voerde in de rust twee wijzigingen door. Arends en Arling werden vervangen door Rajabu en Spijodic. Beide spelers vielen goed in en Rajabu liet zich al snel zien. In de 55ste minuut zette hij Björn Zwikker vrij voor het doel en uit de draai schoot hij de 2-1 binnen. Emmen ging daarna op zoek naar de derde treffer. Via Dries-Jan Bal en Rusambo Rajabu waren die kansen er ook, maar pas in de 77ste minuut was het Jan Jaap Wever die van dichtbij de wedstrijd definitief op slot gooide 3-1. FC Wolvega kreeg ook nog een kansje om te scoren, maar doelman Ronald Falke redde bekwaam en tikte de bal uit de hoek. Even later leidde doelman Falke de 4-1 in. Zijn uittrap kwam terecht bij Rajabu. Hij stuurde Zwikker weg, die op zijn beurt Sadik Spijodic in stelling bracht en die bepaalde de eindstand op 4-1. Aanstaande zondag speelt VV Emmen wederom thuis tegen Bergum. De aftrap is zondag om 14.00 uur.

Smaakmaker Björn Zwikker, die zijn ploeg even eerder op een 2-1 voorsprong wist te brengen, slalomde hier weer moeiteloos langs een aantal tegenstanders. (foto Bennie Wolbers)