Schoonebeek behaalt verdiende uitzege tegen KSC

SCHOONOORD - Diep in september ging Schoonebeek op bezoek bij het kwakkelende KSC, maar desondanks gelaste scheidsrechter van Melsen ter afkoeling 2 drinkpauzes in. Dat het slechts bij 0-2 bleef was te danken aan het slechte afwerken van Schoonebeek.

Scherp en manmoedig ging Schoonebeek de duels aan. Binnen drie minuten kreeg het drie corners te nemen en de veldverhouding 70-30 was een juiste afspiegeling van de 1e helft. Schoonebeek domineerde, creëerde kansen maar wist voor de rust niet tot scoren te komen. KSC kwam er sporadisch uit, maar kon niet gevaarlijk worden. Schoonebeek opende de score vlak na rust.

Rene Streuer wilde uithalen, maar werd neer gehaald. Iedereen wachtte op het fluitje, maar het spel ging door. Johan Bos reageerde attent en schoot via de doelman binnen. 0-1. Schoonebeek had KSC onder controle, maar verzuimde de score uit te breiden. Het kreeg kans op kans, paal en lat werden meerdere malen getoucheerd, maar wist de score niet verder uit te bouwen.

KSC bleef in de wedstrijd en bleef hoop koesteren op een beter resultaat. Schoonebeek stelde pas vlak voor tijd in de 81e minuut de winst veilig. Leon Steffens kopte een corner van Justin Katuin in de rechterhoek en bepaalde zo de eindstand op 0-2. In punten de verdiende volle winst voor Schoonebeek; in doelpunten had de score met name in de slotfase hoger uit moeten vallen. Vermeldenswaardig was nog het debuut van A-junior Sven Schepers. Volgend weekend is Schoonebeek roostervrij.