WKE wint ook in Roswinkel

ROSWINKEL - Peter Blanker zong het al in de jaren 80: 't Is moeilijk bescheiden te blijven, wanneer je zo goed bent als ik. Zo gaat het waarschijnlijk ook met de voetballers van WKE.

Je hebt drie wedstrijden gewonnen en een doelsaldo van 27 voor en 3 tegen. En iedereen prijst je de hemel in en blijf dan maar eens bescheiden. De eerste kans van de wedstrijd was voor Roswinkel door Johan Berens in de 7e minuut. In de 14e minuut raakt Bertus Wolters de paal. Ook Jozef Brink schoot na een goede actie net naast. In de 28e minuut werd het dan toch 0-1 voor WKE.

Jozef Brink werd op rechts de diepte ingestuurd, behield het overzicht en trok de bal terug op Ferdy Poelman die in scoringspositie kwam, maar zag Bernando Veenvliet er beter voor staan en die kon in een leeg doel tikken. Een mooie aanval. In de 36e minuut nog een kans voor Roswinkel via Roy Veen, maar zijn schot ging over. In de 45e minuut werd het zelfs 0-2 toen Bertus Wolters uit een corner binnen kopte. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, een inspiratieloos WKE en een knokkend Roswinkel. In de 62e minuut de wissel Harold Wolters voor Jozef Brink. Aansluitend een vrije trap voor Roswinkel, die met het hoofd licht wordt geschampt en dat betekende 1-2.

Doelpuntenmaker, en dat zegt genoeg, de 45-jarige Ferdinand Prins. Gelukkig was daar Harold Wolters, die met een schitterende actie Bertus Wolters in staat stelde de 1-3 te maken. Even later weer een prachtige voorzet van Harold Wolters en Ferdy Poelman rondde meedogenloos af voor de 1-4. Maar Roswinkel gaf niet op, want in de 82e minuut was het weer Ferdinand Prins die de achterstand verkleinde tot 2-4. Het slotakkoord kwam op naam van het duo Henk Bakker/Bertus Wolters. Henk Bakker ging de diepte in, zette vanaf de achterlijn voor en Bertus Wolters kopte de 2-5 eindstand binnen.