Geen winnaar bij Groen Geel – DZOH

GRONINGEN – Op sportpark Corpus den Hoorn eindigde de wedstrijd tussen Groen Geel en koploper DZOH zaterdagmiddag in een 2-2 gelijkspel. Groen Geel kwam sterk uit de startblokken.en wist zich vrij snel zelf te belonen. In de zestiende minuut werd Koen Olde Monnikhof in het zestienmeter aan gespeeld en die schoot de bal diagonaal binnen. 1-0.

Groen Geel leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar door individuele kwaliteit aan de kant van DZOH kwamen de Emmenaren terug in de wedstrijd. Een lange bal werd door Groen Geel slecht verwerkt en kwam in de voeten van Marwin van der Meer terecht. Diezelfde Marwin dacht geen seconde na en schoot de bal vanaf 20 meter in het doel, 1-1.

De wedstrijd begon wat te kantelen en niet veel later kreeg DZOH een penalty die volgens verschillende spelers van Groen Geel mogelijk onterecht was. Aan oud profvoetballer Roy Stroeve kon je dit buitenkansje wel overlaten en zo kwam DZOH op voorsprong, 1-2. Dit was ook meteen de ruststand. In de tweede helft kreeg Groen Geel enkele goede mogelijkheden om gelijk te maken.

In de 66e minuut kreeg Groen Geel loon naar werken. Rondom het strafschopgebied legde Nick Sturkenboom de bal op het hoofd van Koen Olde Monnikhof en door goed doorkoppen kwam de bal in de voeten van Luuk Jans terecht. Na een stijlvolle aanname kwam Luuk Jans oog in oog met de doelman en zorgde voor de gelijkmaker. 2-2. Na deze gelijkmaker ging Groen Geel vol voor de winst, maar kwam het ook goed weg toen DZOH een grote kans niet wist verzilveren. De 2-2 betekende ook