VEV te sterk voor Pesse

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 5e klasse E behaalde VEV een ruime 5-1 overwinning op Pesse. Pesse begon slap aan de wedstrijd, maar zag dat de thuisploeg twee levensgrote kansen onbenut liet.

Daarna trad er een aloude voetbalwet in werking, want na een overtreding op Jordi Prins in het strafschopgebied kreeg Pesse een strafschop. Vanaf elf meter faalde aanvoerder Arnout Vos niet: 0-1. Het vervolg van de eerste helft was echter een stuk minder, want Pesse speelde slordig en daar profiteerde VEV uiteindelijk optimaal van. Eerst strafte Ruben Hoek balverlies op het middenveld genadeloos af en scoorde de 1-1.

Kort daarna kwam VEV op voorsprong via een eigen doelpunt na een van richting veranderd schot. 2-1. Uiteindelijk ging VEV met een 3-1 voorsprong de rust in door een treffer van Mamoet Abdikarim.

Pesse kwam in de beginfase van de tweede helft beter voor de dag, maar een aansluitingstreffer bleef uit. In de slotfase bepaalde Ruben Hoek met twee treffers de eindstand op 5-1 voor VEV dat nu op een zesde plaats staat.. Komende zaterdag speelt VEV uit tegen koploper Achilles 1894.