Drenthina moeiteloos naar 2e KO-bekerronde

EMMEN – Na een 2-0 ruststand behaalde Drenthina zaterdagmiddag een simpele 4-1 overwinning op Gieten de koploper in de zondag 3e klasse C.

Beide ploegen stonden niet in hun sterkste opstelling op het veld, maar Drenthina heerste van het begin van de wedstrijd. Door het overlijden van oud Harm Jagt, oud bestuurslid van de supportersvereniging van Drenthina werd begonnen met een minuut stilte.

Na een evenwichtige beginfase nam Drenthina de wedstrijd in handen en nam in de 11e minuut een 1-0 door Tom Alders die de bal met een schot in de kruising plaatste.

Tien minuten later stond de wedstrijd al een beetje in het slot toen Roland Koops een goede aanval over rechts met een doelpunt bekroonde. 2-0 en nadat Bart Veenstra de bal uit een vrije trap op de lat plaatste werd dat ook de ruststand. Na de thee ging Drenthina door scoorde Kees Plaatje in de 53e minuut na een voorzet van Ali Arslan de 3-0. Drenthina liet de teugels vieren en Gieten mocht in de 66e minuut de 3-1 scoren via Arjan Warners. In de 81e minuut bepaalde Tom Alders met zijn tweede treffer de eindstand op 4-1.