FC Emmen met lege handen uit Almere

ALMERE - Afgelopen vrijdag leek het lek boven bij FC Emmen na de winst op FC Volendam, op de maandagavond was er echter weer sprake van lekkage. De ploeg van trainer Dick Lukkien ging in Almere met 3-1 ten onder en dat was zeker niet onverdiend.

FC Emmen slaagde er niet in om een redelijk aantal kansen te creëren en dat deed de thuisclub wel. Hoewel bij twee van de drie tegengoals sprake was van gemakkelijk weggegeven goals, maar dat was de goal van FC Emmen ook al het geval geweest. De botsing tussen twee ploegen die zo graag drie punten wilden bijschrijven, was in de eerste helft redelijk aantrekkelijk. FC Emmen wilde graag op de wedstrijd van FC Volendam doorborduren terwijl Almere City na een paar tegenslagen het thuisvoordeel, de sterke kant van de Almeerders, wilde uitbuiten. Wat kansen betreft was Almere City ook in de meerderheid. Er waren mogelijkheden voor aanvoerder Tom Overtoom, Soufyan Ahannach en vlak voor rust voor Sherjill MacDonald. Ahannach raakte daarvan de paal terwijl MacDonald op doelman Dennis Telgenkamp stuitte.

MVVX3155
Josimar Lima maakt zich breed.

MVVX3174

Cas Peters gaat hier onderuit.

MVVX3161
Almere aanvoerder Tom Overtoom (midden met rechts naast hem Alexander Bannink) was de uitblinker bij de thuisclub.

Bij FC Emmen kwamen Alexander Bannink en Cas Peters kwamen nauwelijks in het stuk voor. De technische staf van Almere City had goed gezien dat het kort houden van dit tweetal weleens beslissend zou kunnen zijn. Het bleef voornamelijk bij dreiging maar toch werd het eerste doelpunt door de Drentse formatie gescoord. Niet echt een uitgespeelde situatie maar aan alert optreden van Henk Bos te danken. Bij een uittrap van doelman Chiel Kamer op Javier Vet dacht laatstgenoemde veel tijd te hebben maar werd op achttien meter voor de goal de bal ontfutseld door Henk Bos die het karwei vervolgens zelf maar afmaakte: 0-1. Dat werd ook de ruststand hoewel opslag van rust Sherjiil MacDonald nog een geweldige kans op de gelijkmaker kreeg maar doelman Telgenkamp voor kwam dat.

MVVX3240

Henk Bos (met oranje schoen) prikt de 0-1 binnen.

MVVX3242

Henk Bos juicht na zijn tweede treffer van het seizoen.

Na de pauze werd het er bij FC Emmen niet beter op. Almere City was baas in eigen huis en drukte de gasten in de verdediging. Bij de thuisclub was na de pauze ook Rick ten Voorde ingewisseld voor Arsenio Valpoort en de ex-Emmenaar, die in het kalenderjaar 2017 nog nauwelijks speeltijd had gekregen, deed zijn best zijn voormalige ploeg sportieve schade toe te brengen. Bijna had hij in de 54e minuut ook nog gescoord maar FC Emmen verdediger Nick Bakker was hem voor door een treffer in eigen doel te laten aantekenen. Een troost voor de onfortuinlijke Emmenaar was dat indien hij de bal niet had aangeraakt het zonder twijfel een prooi voor de achter staande Rick ten Voorde was geweest. Twintig minuten voor tijd kwam FC Emmen vervolgens op achterstand. Een vrije trap net buiten de zestien werd door Soufyan Ahannach laag ingeschoten. Doelman Telgenkamp leek de zaak onder controle te hebben en raakte de bal ook aan maar onvoldoende: 2-1.

MVVX3304

Rick ten Voorde (rechts) met Frank Olijve in duel.

MVVX3382

Coach Dick Lukkien laat het hoofd hangen (Foto”s: Gerrit Rijkens)

Dick Lukkien probeerde het dreigende onheil te keren door de wissels in te brengen die het op de training zo goed doen maar het werkte niet. Alexander Bannink deed even voor de 2-1 een keertje van zich spreken met een schot dat tot hoekschop werd verwerkt maar verder bracht hij het niet. Een minuut voor het einde werden de laatste Emmer illusies aan flarden geslagen door invaller Silvester van der Water die met een diagonaal schot Telgenkamp voor de derde maal passeerde. Het wordt dus uithuilen en opnieuw beginnen voor de Emmenaren die vrijdag bezoek krijgen van De Graafschap. Een tegenstander die op de Meerdijk een echte angstgegner is. Bovendien lijkt De Graafschap met de winst op SC Cambuur het lek boven te hebben. Hoewel, het is niet altijd wat het lijkt in de Jupiler League.

Almere City FC-FC Emmen 3-1. 38. Bos 0-1, 54. Bakker (eigen doel) 1-1, 70. Ahannach 2-1, 89. Van der Water 3-1. Scheidsrechter: Martens: Gele kaart: Salasiwa (Almere City FC), Aslan (FC Emmen). Toeschouwers: 1589.