FC Emmen in goede tweede helft langs De Graafschap

EMMEN - FC Emmen is er in geslaagd zich te revancheren voor de matige voorstelling van de maandag ervoor door het bezoekende De Graafschap op een 2-0 nederlaag te trakteren.

Invaller Youri Loen en Cas Peters waren verantwoordelijk voor de treffers. Er werd hard gewerkt, maar FC Emmen stuitte meestal op de vijfmansverdediging van de Achterhoekers. De gasten waren in de beginfase wel het dichtst bij de openingsgoal maar Deniz Aslan redde op de doellijn. Het belangrijkste in de eerste helft uit Emmer zicht was de vervanging vier minuten voor pauze van Josimar Lima. Hij moest er geblesseerd af en werd vervanger door middenvelder Youri Loen. Een niet geplande wissel die wel van beslissende betekenis zou worden. Youri Loen verraste na een uur spelen uit een vrij trap de muur en De Graafschap keeper Filip Bednarek door laag in de korte hoek te scoren: 1-0. Twee minuten later was Loen ook nog dicht bij de 2-0 maar zag zijn schot tot hoekschop verwerkt. FC Emmen leverde een puike tweede helft af met enkele grote kansen via Kallon en Peters. Vier minuten voor tijd maakte Cas Peters een einde aan alle onzekerheid door de 2-0 te scoren. Aan de basis van de perfecte counter stond Gersom Klok die de bal veroverde en op Alexander Bannink plaatste. De huurling van De Graafschap gaf de assist op Peters die daarop ook direkt werd gewisseld wegens rugklachten. Zijn plaats werd ingenomen door Viktor Maier die ook nog de mogelijkheid kreeg zijn eerste goal in dienst van FC Emmen te scoren, maar maakte een verkeerde keuze. Eindstand derhalve 2-0.

Alexander Bannink probeert hier een tackle van een De Graafschap verdediger te ontwijken terwijl op de achtergrond aanvoerder Frank Olijve het spel volgt.(foto Bennie Wolbers)