Emmen in de tweede helft langs Hoogeveen

EMMEN â

Door de overwinning passeert Emmen Hoogeveen op de ranglijst en staat nu op een derde plaats. Door het onbespeelbare veld werd er uitgeweken naar de JenS Vesting van FC Emmen en was de bovenliggende partij, maar creëerde weinig kansen in de openingsfase. Blekkink leek twee keer dicht bij een doelpunt, evenals Wever eenmaal. maar wisten het net niet te vinden. Hoogeveen-verdediger Lionel Huizing zorgde vlak voor rust voor het eerste spektakel in de wedstrijd. Hij haalde de doorgebroken Janiek Arends neer en moest met rood van het veld.

Na rust kwam vv Emmen snel op voorsprong. Sem Nijkamp plaatste in de 51ste minuut met een droog schot de bal in de benedenhoek, doelman Benjamins was kansloos. Ondanks een man minder liet vv Hoogeveen zich niet uit het veld slaan en kwam het zelfs op gelijke hoogte. Een corner kwam in de 68e minuut voor de voeten van spits Marco Hartman en die wist wel raad met deze kans. 1-1.

Een kwartier voor tijd wist vv Emmen eindelijk te profiteren van de man meer situatie. Björn Berends schoot na een voorzet van Björn Zwikker de 2-1 binnen. Na dit doelpunt wou Sem Nijkamp juichen, maar Daniël Manning tackelde Nijkamp. Scheidsrechter Eleveld zag deze actie en trok de rode kaart voor Manning. Met negen man lukte het Hoogeveen niet om nog een gelijkmaker te forceren en vv Emmen was te slordig om de score uit te breiden. Daardoor werd de eindstand 2-1 voor vv Emmen.