Bargeres kan geen vuist maken tegen CEC

EMMEN - Het zijn van die typische wedstrijden na de winterstop. Het is koud, toeschouwers staan stoïcijns naar het veld te kijken en van het spel wordt je ook al niet warmer. Bargeres – CEC was een slechte wedstrijd waarin in de eerste helft nauwelijks iets gebeurde en in de tweede helft creëerde CEC zich tenminste enkele kansen. Wie het eerst scoorde zou zeker de matchwinnaar zijn en dat deed CEC.

Tom Rengers bracht de gasten op 0 -1 in de 66ste minuut na een voorzet van Fabian Scherpen. Bargeres probeerde daarna nog terug te komen waardoor meer ruimte ontstond voor de uitvallen van CEC. In de slotfase scoorde de ingevallen Ruud de Groot de bevrijdende treffer na een voorzet van Marc Timmer.
De eerste helft stelde weinig voor. In de eerste 15 minuten kregen beide ploegen kleine kansjes. Zo schoot Matthijs Kok in het zijnet en even later aan de andere kant Reinier Visser. De eerste echte kans was misschien wel voor Sander de Groot.

Uit een vrije trap van Jos Prummel kon de ingevallen keeper Niels Kloppenburg de bal weg stompen voor de voeten van Sander de Groot. De spits miste echter deze eerste kans en schoot naast het doel. Een goede 1-2 combinatie tussen Sander de Groot en Thomas Been werd door de Groot ook naast geschoten. In de slotfase van de eerste helft de beste kans in de wedstrijd. De Bargeres defensie verkeek zich op een voorzet waardoor Thomas Been plotseling vrij stond voor keeper Niels Kloppenburg. Zijn inzet werd gestuit door de prima keepende doelman van Bargeres.

In de tweede helft leek er meer roering te ontstaan. In eerste instantie leek de ploeg uit Barger-Compascuum scheidsrechter Jasper Ottens uit Rolde als speerpunt te nemen. De scheidsrechter floot echter een prima wedstrijd en Geert Aalderink coachte vanaf de zijlijn dat voetballen even belangrijker was dan de leidsman. Uiteindelijk kreeg CEC de focus ook wel weer op voetbal en creëerde duidelijk meer kansen dan in de eerste helft. Een afstandsschot van Daniel Berens kon maar net over de lat worden getikt door Kloppenburg,

Een afstandsschot van Marc Timmer leek door een woud van spelers doel te treffen maar Kloppenburg voorkwam erger voor Bargeres, een voorzet van Ruben Bergman werd in vrije positie maar net over gekopt door Fabian Scherpen. De beste kansen waren dus voor CEC en Bargeres stelde daar maar weinig tegenover. Uiteindelijk kwam CEC toch op voorsprong. Een voorzet van Fabian Scherpen werd door Tom Rengers via een eigen verdediger van Bargeres, Raymond de Groot, en de hand van Rengers in het doel gewerkt, 0 – 1. CEC hield daarna de betere kansen ook al probeerde de thuisclub nog iets terug te doen.

In de uitvallen waren de gasten gevaarlijk en diverse malen dichtbij de 2de treffer. In de eindfase bracht de ingevallen ‘good old’ Ruud de Groot zijn ploeg alsnog op 0 – 2 en in de veilige haven. De voorzet van Marc Timmer leek verkeerd beoordeeld door de spits die nog maar 5 minuten in het veld stond. Maar wonder boven wonder ging zijn schuiver toch langzaam in de rechter onderhoek. De wedstrijd was daarmee wel gespeeld. Bargeres zakt door het verlies naar de laatste plaats doordat LEO opnieuw een punt grabbelde tegen Zwartemeer. De verschillen zijn wel heel erg klein dus er is nog van alles mogelijk.