Opnieuw verlies voor Drenthina

LEEUWARDEN – Leeuwarder Zwaluwen won afgelopen zaterdag het uitermate belangrijke duel tegen rode lantaarndrager VV Drenthina uit Emmen. De thuisploeg kende een prima voorbereiding op de tweede seizoenshelft en wist dit een vervolg te geven door afstand te nemen van de bezoekers; er werd een verdiende 2-1 overwinning geboekt.

In een matig duel nam Zwaluwen al vroeg en voorsprong via Robbin Kleefstra.1-0. Hierna speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk af op het middenveld en werden over en weer enkele speldenprikken uitgedeeld zonder beide keepers te verontrusten. Na de thee was Zwaluwen de bovenliggende partij. Er werden goede mogelijkheden gecreëerd en doelman Berends moest regelmatig handelend optreden.

Na ruim 20 minuten in de tweede helft wist Grendel een diepe bal op waarde te schatten; met een prachtige treffer zette hij de 2-0 op het scorebord. In die fase had Zwaluwen het duel op slot moeten gooien, maar Matthias Dijkstra en opnieuw Michael Grendel verzuimden de stand uit te breiden naar een veilige marge. Hierdoor bleef Drenthina geloven in een goed eindresultaat en de spanning kwam dan ook even weer terug door een treffer van Drenthina.

Uit een onterecht gegeven inworp kreeg Max Alders de bal op een presenteerblaadje en schoot beheerst de 2-1 binnen en dat werd ook de eindstand.