SC Angelslo op winst bij VV Sweel

ZWEELOO – Afgelopen zaterdag reisde SC Angelslo voor haar eerste wedstrijd na de winterstop af naar Zweeloo. Angelslo, dat na een slechte eerste helft van de competitie de punten goed gebruiken kan, speelde deze middag gecontroleerd en met passie.

Alhoewel Sweel, dat loerde op de counter, de beste mogelijkheden kreeg, hield Angelslodoelman Patrick Winters Angelslo in de wedstrijd. Angelslo beperkte zich de eerste helft qua mogelijkheden tot wat vrije ballen op de rand van de zestien meter en wist de openingstreffer niet te forceren.

Zo werd er gerust met een 0-0 stand. Hoewel Angelslo na de thee langzaam iets beter in de wedstrijd kwam, keken de Emmenaren na vijf minuten toch tegen een 1-0 achterstand aan: ondanks dat Willy Lubowa uit buitenspelpositie wist te scoren, werd de goal goedgekeurd. Angelslo zette alle zeilen bij om de gelijkmaker te forceren en dit lukte in de 57e minuut: een voorzet werd fantastisch binnengeschoten door Danny Oosterdijk. Angelslo had de rest van de tweede helft ook het betere van het spel, hoewel dit echter niet werd beloond met doelpunten. Pas in de 89e minuut kwam Angelslo op een verdiende 1-2 voorsprong: Rick Zondag zag zijn vrije bal net buiten de zestien meter in één keer in het netje verdwijnen en bezorgde Angelslo haar dikverdiende drie punten. Volgende week speelt SC Angelslo thuis om 14.30 uur tegen koploper FDS.