Topduel Weerdinge – HOC eindigde onbeslist

WEERDINGE – In de zondag 4e klasse D eindigde de wedstrijd tussen de nummers twee en drie, Weerdinge en HOC, in een 1-1 gelijkspel door doelpunten van twee invallers.

In de eerste helft ging het gelijk op, maar nadat Weerdinge 10 minuten voor de thee in een ondertal situatie kwam door twee keer geel, dus rood, voor Aaron Brinks leek de thuisclub een moeilijk laatste uur tegemoet te gaan. Maar het noodlot sloeg vlak na de hervatting ook toe bij HOC toen ook Gertjan Spijker van HOC met een tweede gele kaart voortijdig mocht vertrekken. Halverwege de tweede helft leek het er voor HOC goed uit zien toen de inmiddels ingevallen Freek de Jonge de 0-1 scoorde.

De Hunso-Oring Combinatie leek daarmee de wedstrijd in handen te hebben. Weerdinge dacht daar anders over, want met keihard werken wist het toch een puntje uit het vuur te slepen. Het was Patrick Lassche, ook een invaller, die vijf minuten voor tijd de gelijkmaker maakte en daarmee de eindstand op 1-1 bepaalde. Daarmee liepen beide ploegen een puntje in op koploper EMMS dat met 1-0 klop kreeg van Protos, de nummer vier op de ranglijst.