Erica’86 in slotfase alsnog onderuit

ERICA – In de zaterdag 5e klasse E wilde Erica’86 graag een gevolg geven aan de 3-2 overwinning op VVAK twee weken geleden, maar het liep zaterdagmiddag tegen 4-3 nederlaag op tegen Nieuw Balinge.

De ploeg van trainer Andries Bremer begon wel goed aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen verdiend op een 1-0 voorsprong door een treffer van Wesley Wessels. Daarna verzuimde Erica ’86 uit meerdere goede aanvallen en doelrijpe kansen Nieuw Balinge nog voor rust op de knieën te krijgen. Dat het halverwege de wedstrijd nog maar 1-0 stond mag Erica’86 zich zelf verwijten. Wat er in de thee zat is niet bekend, maar binnen ene kwartier in de tweede helft keken de mannen uit Erica tegen een 2-1 achterstand aan. Toen het even later ook nog 1-3 werd leek Erica’86 rijp voor de slacht, maar liet toen zien dat het ook nog wel karakter had en binnen vijf minuten zorgden Niels Lammers en David Kroon voor een 3-3 stand. Nieuw Balinge op haar buurt leek nu de geslagen ploeg, maar veerde in tien minuten nog even weer de rug en wist vlak voor tijd alsnog de volle winst te pakken via een treffer van Gerjan Koekoek die daarmee ook een zuivere hattrick scoorde. Trainer Andres Bremer was dan ook zeer teleurgesteld, maar gaf wel aan dat Erica’86 de hand volledig in eigen boezem moet steken.

Erica’86 was zeker niet de mindere van de gasten uit Nieuw Balinge maar ondanks de inzet stond aan het eind van de wedstrijd wel met lege handen.