EHS 85 pakt volle winst op Schoonebeek

EMMERSCHANS – EHS 85 heeft overtuigend met 3-0 gewonnen van Schoonebeek. De Schanskers waren de wedstrijd gestart zonder de geschorste Wouter Smit, Yvo Bos en Aleksandar Zivanovic. Zelfs ‘good old’ Martijn Korthuis werd weer van stal gehaald.

EHS 85 kwam goed uit de startblokken en was feller in de duels maar dit resulteerde niet in kansen. Pas in de 30e minuut kreeg EHS 85 wel een grote kans. Ronald Muter gaf een goed pass op Boy Mestermaker die één op één met de keeper de bal over stiftte. Vijf minuten later kreeg Boy Mestemaker weer een kans maar hij was te lief en gaf de bal af in plaats van zelf te schieten. Het laatste kwartier van de 1e helft kwam Schoonebeek beter in de wedstrijd en dit resulteerde in wat kleine kansen voor Schoonebeek.

De wedstrijd ging over en weer tot dat Milos Oluic in de 54e minuut met een snelle rush op het middenveld vier man passeerde en de bal op de paal schoot. In de rebound kwam de bal voor de voeten van Richard Fuhler die de 1-0 binnen tikte. Daarna begon Schoonebeek beter in de wedstrijd te komen en kreeg ook kansen.

De 1-1 hing in de lucht totdat in de 85e minuut Elwin de Jong zichzelf met knappe actie alleen voor de keeper zette. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal af of op Richard Fuhler die zijn tweede treffer van de middag maakte. 2-0 en daarmee was het verzet van Schoonebeek gebroken. Het werd ook nog 3-0 in de 90e minuut toen de vogelvrije Mark Linneman met een goede actie de bal beheerst binnenschoot. Eindstand 3-0.