Gehavend Erica 86 onderuit in Nieuw Balinge

NIEUW BALINGE - De wedstrijd tegen Nieuw Ballinge had in meerdere opzichten zijn uitwerking gehad op de selectie van Erica '86. Niet alleen werd met een curieus tegendoelpunt in de laatste minuut tegen een nederlaag opgelopen, ook werden er drie spelers aan de ziekenboeg toegevoegd.

Als klap op de vuurpijl kreeg keeper Wijnands ook nog een rode kaart. Tel daar de langdurige blessures bij op en trainer Andries Bremer kon weer puzzelen om het gemis van 8 afwezigen (!) op te vangen. De eerste 4 gegadigden voor de plek onder de lat waren niet aanwezig, waardoor Tim Sijbom na jaren niet meer gekeepd te hebben weer de handschoenen uit de mottenballen haalde.

Dat Erica niet compleet was bleek dood en doodzonde, want Damacota speelde niet bepaald een grootse wedstrijd. Erica liet de gastheren het spel maken en daarmee konden ze maar moeizaam omgaan. De eerste kans was voor 86. Patrick Blok werd vrij voor de keeper gezet, maar zijn inzet was niet goed geplaatst. Daarna was het vooral Damacota dat de aanval zocht, zonder echt gevaarlijk te worden. Het niveau van de wedstrijd zakte naar een bedenkelijk niveau. Damacota had het geluk dat de bal tot twee keer goed viel uit de kluts zodat de ruststand 2-0 was.

In het tweede helft hetzelfde spelbeeld. Damacota met het balbezit en Erica af en toe gevaarlijk in de counter. Keeper Sijbom die verder een prima wedstrijd keepte, moest nog twee keer vissen en zo werd de eindstand 4-0. Een slechte wedstrijd van beide kanten waarbij Damacota niet goed speelde en Erica '86 niet beter kon.