Bargeres met 8 tegen 12 in slotfase bij Sleen onderuit

SLEEN - Bargeres moest, zoals later bleek, het vandaag niet opnemen tegen 11 maar 12 tegenstanders. U begrijpt waarschijnlijk wel wie die 12de was namelijk de scheidsrechter D. Van der Laag uit Groningen. Bargeres eindigde de verder sportieve wedstrijd met 8 man en het had weinig gescheeld of de wedstrijd was gestaakt.

Niet vanwege de ruwheid in het spel maar bij minder dan 8 moet de wedstrijd reglementair gestaakt worden. Het begon zo mooi voor Bargeres met een terechte 0 – 1 voorsprong en het had weinig gescheeld of de 0 – 2 was ook nog gevallen. Toen begon de leidsman echter een stempel op de wedstrijd te drukken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 4 gele kaarten, 2 rode kaarten uit 2 keer geel en 1 directe rode kaart, Sleen kreeg ook nog eens 2 gele kaarten. In de rust waren er nog maar 9 kleine Bargeres negertjes over en de ploeg knokte voor wat het waard was. Direct na rust kwam Sleen langs zij uit een penalty maar het duurde tot de 84ste minuut dat de thuisploeg op voorsprong kwam, 2 - 1.

Bargeres had er toen nog maar 8 kleine negertjes over en uiteindelijk gaf scheidsrechter van der Laag in de 88ste minuut nog een penalty aan Sleen waardoor de wedstrijd eindigde in 3 – 1. Jammer dat een wedstrijd waarin weinig aan de hand is zo afloopt. Het is niet alleen de scheidsrechter die hier mede voor verantwoordelijk is maar ook de spelers van Bargeres hadden na de eerste kaarten beter moeten weten en daar slimmer op in moeten spelen. Sleen was daarin een voorbeeld.

In de beginfase gebeurde er maar weinig. Sleen probeerde druk te zetten op de defensie van Bargeres maar bij de thuisploeg kwamen ook maar weinig passes aan. Bargeres had nog de beste kansen en na 25 minuten kreeg Bargeres een penalty na hands in de 16 meter van Sleen. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Rob Stiekema, 0 – 1. Sleen was even de draad kwijt en 10 minuten later had Bargeres een unieke kans op een verdere voorsprong. Jorrit Visser werd op rechts diep aangespeeld en zijn voorzet ging voor een leeg doel langs waar Reinier Visser klaar stond om af te ronden maar de bal verdween via een scheenbeen van een Sleen verdediger over de achterlijn.

Vervolgens kregen beide ploegen nauwelijks meer kansen maar ging de aandacht meer naar de leidsman. Marc Kleine mocht in de 40ste minuut vertrekken met direct rood. Zijn inzet was zeker geel waardig maar hij raakte niet zijn tegenstander daar waren vriend en vijand het met elkaar over eens. Reinier Visser haalde verhaal bij de leidsman maar kreeg vervolgens ook geel en mocht enkele minuten later vertrekken met een tweede gele kaart na een stevig duel. Toen waren er nog maar 9 over. Bargeres wist daarmee dat het een zware tweede helft tegemoet ging.
In de tweede helft kwam Sleen al in de 46ste minuut op 1 – 1. Een handsbal in de 16 meter van Bargeres werd eveneens bestraft met een penalty die door Ruud Anninga werd benut, 1 – 1.

Bargeres leek lange tijd stand te houden maar toen de ingevallen Joost Trip ook nog moest vertrekken met 2 keer geel nadat hij met de hand op de bal was gevallen en even later in een duel nog eens geel kreeg, leek Bargeres gebroken. Een zogenaamde overtreding van Rob Stiekema werd bestraft met een penalty en benut door Kelvin Jager, 2 – 1. In de slotfase maakte Wouter Eiting nog de 3 – 1 maar de koppen van Bargeres hingen toen al ver naar beneden. Het is enerzijds het verlies maar anderzijds werken de grote hoeveelheid kaarten ook door in de volgende wedstrijden. In de kelder van de competitie vallen de klappen en als het eenmaal tegenzit dan horen blijkbaar deze wedstrijden er ook bij.

Doelpunten:
Sleen:46. Ruud Anninga, 1 – 1, 84. Kelvin Jager, 2 – 1. 88. Wouter Eiting, 3 – 1.
Bargeres: 25. Rob Stiekema, 0 – 1.