SVBO op karakter langs Sc Erica

ERICA - SVBO heeft vanmiddag op fantastische wijze weten te winnen bij SC Erica. Na een 1-0 voorsprong uit een counter door Maarten Wielens, kregen Scholtens en Kuper voor rust nog een rode kaart. Na rust werkten de 9 overgebleven SVBO

Erica speler Beukers kreeg ongeveer 20 minuten voor tijd ook een rode kaart, maar met 9 tegen 10 bleef SVBO toch redelijk eenvoudig overeind. 3 hele belangrijke en fijne punten voor de Barger Oostervelders.

Ook het veld in Erica was net als veel andere velden slecht, misschien wel heel slecht. Elke bal was het uitkijken of de bal niet een of ander rare stuit maakte. SVBO nam al wel snel het initiatief en werd al snel gevaarlijk uit een hoekschop van Hidding, maar nog geen treffer. Ook Silvania was in kansrijke positie, maar door het slechte veld werd zijn schot eigenlijk niet heel gevaarlijk. Erica was eenmaal dichtbij met een vrije trap van Torenbosch, alleen was het Lennon Ebeltjes die met een aardige redding de bal uit de bovenhoek haalde.

Na een onderschepping achterin bij SVBO ging het snel. Eddy Silvania werd de diepte ingestuurd, gaf laag voor en Wielens schoot van ongeveer rand 16 meter met links de bal tegen de touwen. SVBO op een 1-0 voorsprong en op dat moment ook verdiend. 11 tegen 11 was SVBO duidelijk de bovenliggende partij. Helaas viel de tweede treffer niet, ondanks dat Wolbers en Wielens eens van afstand schoten. Toen begon de scheidsrechter aardig wat met kaarten te strooien. De eerste was praten voor Scholtens, de tweede geel een paar minuten later was wat lichtelijk overdreven, maar hij kon wel met rood vertrekken.

Ook Erica kreeg al een tweetal gele kaarten om enkele kleinigheden. Met 10 tegen 11 veranderde er nog niet heel veel aan het spelbeeld. SVBO liep misschien wel iets meer achteruit, maar kwam eigenlijk niet in de problemen. SVBO was zelfs nog de ploeg die het vaakst in de aanval was, alleen wist het niet te scoren. Één minuut voor rust hield de neutrale assistent scheidsrechter zijn vlag in de lucht. En na overleg met de scheidsrechter kreeg Rolink geel en Stefan Kuper rood. Er was kennelijk een tik uitgedeeld en dat werd gezien. Hetgeen wat vooraf gebeurde werd helaas niet goed gezien, maar SVBO stond nu dus nog met 9 man. Dat was ook het laatste wat voor rust gebeurde.

Na rust zakte SVBO met 9 man wat verder in en ging het loeren op de counter. Erica had 2 man meer maar speelde eigenlijk zonder lef. Achterin bleven 4 verdedigers staan en elke bal werd alleen maar lang gegeven. SVBO bleef hierdoor eigenlijk simpel overeind en de eerste mogelijkheid na rust was voor SVBO. Wielens schoot echter over. Ook een kopbal van Silvania kwam terecht bij Wielens, maar zijn kopbal kwam in de handen van Erica doelman Schrik. Erica werd gevaarlijk met een aardig schot van Tubben vanaf links, maar Lennon Ebeltjes redde goed.

Na ongeveer 65 minuten spelen kreeg ook Erica een rode kaart. Een hoge bal in het strafschopgebied werd gepakt door Ebeltjes, maar kreeg hierbij een tik van Beukers, die met een hoog been inkwam. Hier kreeg Beukers een rode kaart voor, wat voor SVBO niet echt verkeerd uit kwam, maar eerlijk gezegd misschien wel wat overdreven. Met 9 tegen 10 probeerde Erica wel iets meer druk te zetten, maar ook nu was het vaak lange ballen. SVBO was in de omschakeling dichtbij met Silvania, maar hij wist niet te scoren. Erica werd gevaarlijk na een vrije bal van Jagt, maar ook deze werd goed gepakt door Lennon Ebeltjes.

En een kopbal van dichtbij redde Ebeltjes goed en was het Dylan Wessels die de bal daarna wegwerkte. Dylan Wessels zelf speelde nog eens 3 man uit en leek de beslissing te maken, maar mede dankzij het hobbelveld werd zijn goede actie teniet gedaan. De 0-2 bleef uit. Na ongeveer 8 minuten blessuretijd was het dan eindelijk tijd en pakt SVBO niet alleen 3 hele belangrijke punten, maar met 2 man minder is dat nog eens extra fijn. 11 tegen 11 was SVBO de betere, maar na de 2 rode kaarten was het inzakken en loeren op de counter. SVBO bleef op karakter eigenlijk eenvoudig overeind en is de zege ook nog niet eens onverdiend te noemen.

Volgende week speelt SVBO een thuiswedstrijd, dan komt nummer 2 Nieuw Buinen op bezoek in Barger Oosterveld. De wedstrijd zal beginnen om 14.00 uur. (zie ook het fotoboek)