Protos simpel langs de Hunso Oring Combinatie

ODOORN – In een aantrekkelijke wedstrijd met veel strijd en in een hoog tempo wist Protos met ruime cijfers de winst binnen te halen, 0-4. Protos domineerde de eerste helft en stond met rust dan ook verdiend met 0-2 voor door tweedoelpunten van Michel Overweg. De eerste goal werd gescoord door Michel Overweg die na een prima actie van Robin Soppe vrijgespeeld werd en de bal beheerst binnenschoot, 0-1.

Na 30 minuten spelen passte Rik Meijerink de bal in de voeten van Michel Overweg die wegdraaide van de HOC laatste man en met een fraaie lob doelman Marnik Nieborg verschalkte, 0-2. HOC leek op slag van rust de aansluittreffer te scoren maar de weer prima spelende Mark van der Veen wist met een sliding de intikker te voorkomen. Na rust werd Protos meer de verdediging ingedrongen maar daar werden de duels geconcentreerd en fel aan gegaan. Toch kreeg HOC enkele kansen, eerst was het Richard Wiggers die een voorzet net naast de paal mikte.

De laatste kans voor HOC was een vrije bal voor het Protos doel die haarscherp in de bovenhoek werd geschoten door Jelle Siekman, Protos doelman Tim Bakker wist echter nog juist de bal tot corner te werken. In het laatste kwartier van de wedstrijd waren de kansen weer voor Protos, eerst wist Rik Meijerink de bal achter de HOC laatste man te leggen waardoor Michel Overweg vrij door kon lopen tot de keeper deze voorbij liep maar daarna echter te zacht binnenschoot waardoor keeper Marnik Nieborg de bal alsnog kon pakken.

Tien minuten voor het eind was het wederom Michel Overweg die goed bij zijn man wegdraaide en doorliep tot de keeper maar zijn schot tot corner gewerkt zag worden. Enkele minuten later was het Bas Grobbe die 2 HOC-spelers uitspeelde en daarna de geheel vrijstaande Robin Soppe aanspeelde die een hoek uitzocht en binnenschoot, 0-3.

Vijf minuten voor tijd viel de 4-0 via een goed genomen hoekschop van Rik Meijerink waarna de bal op het hoofd van Bram Mittendorff terecht kwam en hij de 0-4 op het scorebord kopte. Protos leverde deze middag een prima prestatie tegen een HOC wat geen zwakke schakel in het team heeft. Volgende week krijgt Protos Schoonebeek op bezoek.