Schoonebeek wint verdiend van tegenvallend Weerdinge

WEERDINGE - Na de verloren wedstrijd van afgelopen week tegen EHS had Schoonebeek iets recht te zetten tegen de topper Weerdinge (2e op de ranglijst). Gezien de 1-0 overwinning is dit ook gelukt. Na een blessureperiode van meer dan een jaar, was Mart Berends eindelijk weer lid van de wedstrijdselectie. Op het tactiekbord bleek Berends gelijk in de basis te beginnen.

Schoonebeek begon met een gewaagde tactiek aan de wedstrijd. Er werd gelijk druk naar voren gezet zodat Weerdinge niet in hun spel kon komen. Een gewaagde keuze waarbij Schoonebeek flink jagend en storend veel energie verbruikte. Het jagen had in de 32e minuut succes. Kevin Poker veroverde de bal, speelde op Jan Willem Wubkes, die op zijn beurt verlengde op Jesper Swieters. Vanuit de draai schoot hij fraai de 0-1 binnen.

Weerdinge wist zich geen raad met de scherpe en kort dekkende Schoonebeek-aanpak. Verder dan een kopbal op de kruising van Sven van Veen in de 38e minuut kwam men niet. Ook na rust bleef Schoonebeek veel energie steken in de gekozen tactiek, en dit leverde kansen op voor o.a. Jeffrey Berens stiftte in de 65e minuut een bal op de lat. Weerdinge voerde in de slotfase wanhopig de druk op om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Maar doelman Martin Berens en zijn geconcentreerd verdedigende teamgenoten, hielden stand en sleepten een verdiende overwinning over de streep. Met deze overwinning blijft Schoonebeek omhoog kijken en zit er misschien nog een periodetitel in.