EHS 85 wint met 2-0 van Sweel

EMMERSCHANS - In de zondag 4e klasse D wist EHS 85 aansluiting met de middenmoot te vinden door thuis van Sweel te winnen, 2-0. EHS speelde met de teruggekeerde Wouter Smit en Ivo Bos in de basis. Dit ging te koste van de ervaren Szandor Katoen, die op de bank begon. Teddy Zivanovic was nog niet aanwezig bij de wedstrijdselectie. Hij is nog geschorst.

Al na 8 minuten won Bos een duel van de bonkige Sweel-spits. Hij bereikte Elwin de Jong die kaatste op Boy Mestemaker. De Jong zette zijn sprint in de zesde versnelling en werd prima aangespeeld door Mestemaker. Vervolgens was het een koud kunstje voor De Jong om de bal met links onder de Sweeler doelman door te schuiven, 1-0.
Daarna was het Sweel dat meer de aanval begon te zoeken maar echt doordrukken lukte ze niet.

EHS snakte naar de rust. Totdat Wouter Smit een prachtige crossbal op Mestemaker gaf. Deze stuurde op zijn beurt weer Fuhler diep. Fuhler gaf een afgemeten voorzet op het hoofd De Jong, die samen met de bal in het net belandde, 2-0.

In de tweede helft ging de wedstrijd over en weer, met betere kansen voor EHS. Sweel maakte nog wel een treffer maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Volgende week gaat de equipe van Cor Huls op bezoek bij DSC’65 en hopen de Schanskers zich steviger in de middenmoot te nestelen.