SVBO in ondertal langs Sc Erica

ERICA – In de zondag 1e klasse F behaalde SVBO een nipte 1-0 overwinning op SC Erica. SVBO nam al snel het initiatief en werd gevaarlijk uit een hoekschop van Nick Hidding en via Edfrin Silvania, maar geen doel troffen.

Erica was eenmaal dichtbij met een vrije trap van Robert Torenbosch maar Lennon Ebeltjes tikte de bal uit de bovenhoek over. Na een onderschepping achterin bij SVBO ging het snel. Eddy Silvania werd de diepte ingestuurd, gaf laag voor en Wielens schoot van ongeveer rand 16 meter de bal tegen de touwen. 0-1. Met 11 tegen 11 was SVBO duidelijk de bovenliggende partij, maar de 0-2 wilde niet vallen.

Toen begon de scheidsrechter kaarten uit te delen. De eerste was praten voor Jelmer Scholtens, en een paar minuten later de tweede waardoor hij met rood kon vertrekken. Ook Erica kreeg twee gele kaarten om kleinigheden. Met 10 tegen 11 veranderde er nog niet veel. SVBO liep misschien iets meer achteruit, maar was zelfs nog de ploeg die het meest in de aanval was. Op slag van rust gaf scheidsrechter Kroesen na overleg met zijn assistent geel aan Joost Rolink en rood voor Stefan Kuper wegens het uitdelen van een tik.

Na rust zakte SVBO met 9 man wat in en loerde op de counter. Erica had twee man meer, maar speelde zonder lef met constant 4 verdedigers achterin en speelde vooral de lange bal. Na iets meer dan een uur kreeg ook Erica een rode kaart. Een hoge bal in het strafschopgebied werd gepakt door Ebeltjes, maar kreeg hierbij een tik van invaller Jan Willem Beukers en dat betekende direct rood. Het bleef 0-1 en SVBO kon drie belangrijke punten mee naar Barger Oosterveld terugnemen.