Bargeres met 8 tegen 12 in slotfase bij Sleen onderuit

SLEEN - Bargeres moest, zoals later bleek, het vandaag niet opnemen tegen 11 maar 12 tegenstanders. U begrijpt waarschijnlijk wel wie die 12e was namelijk de scheidsrechter D. Van der Laag uit Groningen. Bargeres eindigde de verder sportieve wedstrijd met 8 man en het had weinig gescheeld of de wedstrijd was gestaakt.

Niet vanwege de ruwheid in het spel maar bij minder dan 8 moet de wedstrijd reglementair gestaakt worden. Het begon zo mooi voor Bargeres met een terechte 0–1 voorsprong en het had weinig gescheeld of de 0–2 was ook nog gevallen. Toen begon de leidsman echter een stempel op de wedstrijd te drukken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 4 gele kaarten, 2 rode kaarten uit 2 keer geel en 1 directe rode kaart, Sleen kreeg ook nog eens 2 gele kaarten. In de rust waren er nog maar 9 kleine Bargeres negertjes over en de ploeg knokte voor wat het waard was.

Direct na rust kwam Sleen langs zij uit een penalty maar het duurde tot de 84e minuut dat de thuisploeg op voorsprong kwam, 2-1. Bargeres had er toen nog maar 8 kleine negertjes over en uiteindelijk gaf scheidsrechter van der Laag in de 88ste minuut nog een penalty aan Sleen waardoor de wedstrijd eindigde in 3–1. Jammer dat een wedstrijd waarin weinig aan de hand is zo afloopt. Het is niet alleen de scheidsrechter die hier mede voor verantwoordelijk is maar ook de spelers van Bargeres hadden na de eerste kaarten beter moeten weten en daar slimmer op in moeten spelen. Sleen was daarin een voorbeeld.