Twedo verzuimd zich te belonen tegen Asser Boys

NIEUW AMSTERDAM/VEENOORD – In de zondag 4e klasse D won Asser Boys in Nieuw Amsterdam met 1-0 van SV Twedo. Binnen een kwartier had Twedo al twee opgelegde kansen onbenut gelaten. Pas in de 28e minuut konden we de eerste kans voor Asser Boys noteren.

Niet best voor een ploeg die voor het kampioenschap strijd. Vlak voor rust kreeg Twedo wederom enkele kansen. Sander Boer zag in zijn ijver de opkomende Johan Veenstra over het hoofd en probeerde zelf de keeper te verschalken, maar Marvin Bodde stond op de goede plaats. Enkele minuten later was het weer bijna raak voor het duo Boer en Veenstra maar zij konden het net niet vinden. Na rust was het allemaal wat gezapiger en kon Twedo niet meer zo aandringen als in de eerste helft.

Hierdoor kwamen de gasten uit Assen steeds meer in hun ritme en beter in hun spel. In de 50e minuut was het raak. Rick Manting kon in eerste instantie nog redden op het schot van Westerveen, maar in de rebound schoot Kees Vianen de bal wel tegen de touwen, 0-1. Twintig minuten later kon de wedstrijd in het slot gegooid worden maar keeper Manting redde uitstekend toen Westerveen alleen op hem afkwam.

Hiermee werd de hoop van Twedo levend gehouden. En bijna was daar de 1-1 maar de scheidsrechter floot voor buitenspel van Sander Boer terwijl deze dat niet stond. Degene die wel buitenspel stond, Johan Veenstra, ontving de bal niet dus onterecht gevlagd. Waar het doelpunt van Asser Boys werd goedgekeurd in dubieuze omstandigheden zo werd deze actie van Twedo wel afgefloten. Kort voor tijd was er nog een kans voor Twedo via een vrije trap maar die inzet werd prima gepareerd door Marvin Bodde zodat het tot het einde 0-1 bleef