Bargeres nog zwakker dan Titan, 6 - 3

NIEUW WEERDINGE - In de zondag 3e klasse C werd het een waar doelpuntenfestival in Nieuw-Weerdinge tussen Titan en Bargeres. Beide ploegen speelden een slechte wedstrijd, op een slecht veld en bij koud en guur weer. Bargeres opende al na 2 minuten de score uit een fraaie vrije trap op 25 meter afstand van Rik Zinnemers.

Twee minuten later kwam Titan al weer gelijk op gelijke hoogte door een kopbal van Harmjan Moesker. Rick Hendriks bracht de thuisploeg nog voor de rust op een comfortabele 3 – 1 voorsprong. Er was na de rust een fase rondom de 60ste minuut dat Bargeres terug leek te komen. Raymond de Groot bracht de aansluitingstreffer, 3 – 2. Ook nu wist echter Titan al heel snel het verschil weer te maken en één minuut later stond de 4 – 2 alweer op het scorebord door Jelmer Deuling. Bij Bargeres zakte toen de moed in de schoenen en Rick Hendriks bracht met een hattrick de thuisploeg op 5 – 2 en even later bracht de ingevallen Tim Kollmer de stand zelfs op 6 – 3. Bargeres deed nog iets terug en bracht de stand naar een iets beter aanzien door een doelpunt van Gilles Jan Kalter waardoor de eindstand op 6 – 3 werd gebracht.

Bargeres kwam al in de 2de minuut op voorsprong na een schitterende vrije trap van Rik Zinnemers die in de linkerhoek belandde, 1 – 0. Twee minuten later was de stand alweer gelijk getrokken door een vrije trap van Dennis Faber die door de geheel vrij staande Harmjan Moesker kon worden ingekopt, 1 – 1. Het tekende de defensie van Bargeres die door de diverse noodzakelijke omzettingen in kwaliteit had ingeleverd. Als je in de kelder staat van de ranglijst dan zit alles vaak tegen en zo moest na 7 minuten Leon de Labije het veld al ruimen vanwege een liesblessure. Trainer Peter Timmer had al grote moeite om een elftal op de been te brengen waardoor oud eerste elftalspeler Wouter Huizing al vroeg in de wedstrijd de plaats van Labije moest innemen.

De beste kansen waren voor Titan en Bargeres moest regelmatig achteruit. Jos Smidt was dichtbij de tweede treffer nadat hij vanaf links vrij kon inschieten maar keeper Ingmar de Labije wist de schade nog te beperken. In de 25ste minuut kwam Titan op een 2 – 1 voorsprong na een voorzet van Harmjan Moesker die de vrijstaande Rick Hendriks op de 16 meter aanspeelde. Hendriks schoot onhoudbaar voor Ingmar de Labje in. Titan ging door en rook bloed. Een voorzet van Jelmer Deuling werd hard ingeschoten door Mark Baas maar ging net over het Bargeres doel, maar even later wist opnieuw Rick Hendriks te scoren uit een diepe bal waarbij Hendriks zijn directe tegenstander uitkapte en met een zachte schuiver de thuisploeg op een comfortabele voorsprong bracht, 3 - 1. Bargeres kwam zo nu en dan ook nog gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Een voorzet van Rik Zinnemers werd door Gilles Jan Kalter via keeper Tom Smidt net tot corner verwerkten en een vrije trap van Rik Zinnemers werd door een verdediger van Titan tot corner verwerkt.

Na de rust probeerde Bargeres meer druk te zetten op de defensie van Titan. Er kwamen meer kansen. Een voorzet van Wouter Huizing werd net gemist door Rob Stiekema, Gilles Jan Kalter kon vrij oprukken naar keeper Smidt maar de niet zelfzuchtige spits besloot af te leggen i.p.v. voor eigen succes te gaan waardoor de aanval smoorde. In de 59ste minuut kreeg Bargeres de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Raymond de Groot werd door iedereen gemist en belandde in het doel van Titan, 3 – 2.

Het was het moment om terug te komen in de wedstrijd maar zoals bij de eerste treffer kwam nu ook Titan binnen één minuut terug op 4 – 2. Uit een vrije trap van Dennis Faber kon Jelmer Deuling vrij inkoppen. Bargeres was aangeslagen en de koppen gingen even naar beneden. Even later stond er al 5 – 2 op het scorebord. Een diepe bal op Jos Smidt werd voor gezet op de vrijstaande Rick Hendriks die daarmee zijn derde doelpunt binnen schoot. Beide ploegen kregen nog wel wat kansen en in de slotfase bracht de ingevallen Tim Kollmer de stand zelfs op 6- 2 na een voorzet van de eveneens ingevallen Mike Oosting. Gilles Jan Kalter bracht de stand nog terug na 6 – 3.

Na een afgeslagen schot van Raymond de Groot kreeg keeper Tom Smidt de bal niet onder controle waardoor Kalter in de rebound nog kon scoren. Scheidsrechter Joop de Vries uit Veendam deelde 2 gele kaarten uit in deze overigens sportieve wedstrijd. Bargeres heeft het moeilijk en zal in de komende weken hopelijk weer kunnen beschikken op een min of meer volledige selectie om de noodzakelijke punten te verzamelen om degradatie te ontlopen. Volgende week wacht Ter Apel op het sportpark Easy Fit.

Doelpunten:
Titan: 2. Rik Zinnemers, 0 – 1.4. Harmjan Moesker, 1 – 1.25./34. Rick Hendriks 2 – 1/3 – 1. 59. Raymond de Groot, 3 – 2. 60. Jelmer Deuling, 4 – 2. 65. Rick Hendriks, 5 – 2. 83. Tim Kollmar, 6 – 2. 84. Gilles Jan Kalter, 6 - 3