SC Angelslo verliest in eigen huis van buurman SVBO

EMMEN - Angelslo ontving zaterdag buurman SVBO; beide teams strijden in de onderste regionen van de vierde klasse D. Nadat het vierde elftal voor een fantastische sfeer had gezorgd met fakkels en vlaggen, kon de derby van start gaan. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd en creëerden weinig. SVBO kwam in de 25e minuut tot een mogelijkheid met een schot op de lat, terwijl Angelslo onbezield speelde: combinaties liepen niet goed en aan strijd ontbrak het al helemaal. In de 31e minuut kon SVBO hier dan ook van profiteren, toen Tim Flokstra zichzelf vrijspeelde op de rand van de zestien meter en vervolgens de 0-1 binnenschoot. De hele eerste helft was het spel van beide ploegen niet om aan te zien en de 0-1 was tevens de ruststand.

Na de thee kwam Angelslo snel op 1-1 dankzij Lhoucine El Asri, maar lang kon er niet worden genoten van de gelijkmaker: in de 53e minuut maakte SVBO opnieuw gebruik van de situatie via Bennie Jeurensen, die zijn ploeg op voorsprong zette door de bal in de lange hoek te schieten.

Deze voorsprong bleek geen ommekeer, want beide ploegen bleven onrustig en onverzorgd spelen. Angelslo probeerde nog wel wat, maar zelfs nadat de ploeg achterin één op één ging spelen, werden er geen openingen gecreëerd én werd het in de 90e minuut ook nog 1-3 door Niels Spakman. De ploegen staan nu op een gedeelde tiende plaats en zullen alle zeilen moeten bijzetten om de broodnodige punten bij elkaar te sprokkelen.

Sc Angelslo aanvoerder Dragan Sladakovic in duel met Sullman van SVBO terwijl teamgenoten toekijkt wie dit wint.