DZOH op eigen veld onderuit tegen de Weide

EMMEN – In de zaterdag 2e klasse J liep DZOH tegen een 4-0 nederlaag op tegen de Weide.

Op eigen veld kwamen de groenwitten via Frank Benjamins binnen drie minuten op een 1-0 voorsprong. Na een corner kopte Daniël van Arkel ook nog de 0-2 binnen. De thuisploeg probeerde druk te zetten maar dit leidde niet tot gevaarlijke momenten voor het doel van Henri van der Weide. Kort na rust was het Julian Mol die snoeihard binnenschoot en de 0-3 op het bord liet zetten. In de slotfase strooide Frank van Veen met de vierde treffer voor De Weide nog wat extra zout in de Emmer wonden. Na een prima voorzet, vanaf de linkervleugel door Niek Bosscha, schoot Frank Benjamins van dichtbij De Weide in de derde minuut al op voorsprong. 0-1.

Even later was het Van Arkel die een hoekschop van Mol bij de eerste paal prima in kopte en hiermee de voorsprong voor De Weide verdubbelde. 0-2 en met deze stand gingen de ploegen aan de thee. In de 48e minuut een uitstekende actie van Strijker, die de bal vervolgens op Mol plaatste en de bal achter doelman Schepers in de kruising schoot; 0-3. DZOH probeerde daarna meer druk te zetten, maar defensief gaf De Weide niets weg. Even later kwam Frank van Veen binnen de lijnen voor Benjamins.

Via een vrije trap van Bosscha nog een uitstekende kans voor Luchtenberg, maar zijn kopbal ging rakelings naast. In de slotfase toch nog de 0-4. Na een fraaie combinatie met Benjamins schoot Van Veen de bal langs doelman Schepers. Eindstand 0-4.