NWVV op eigen veld onderuit

NIEUW WEERDINGE – Door met 3-0 te verliezen van Bruchterveld lijkt handhaving in de zaterdag 4e klasse D een bijna onmogelijke opgave te gaan worden.

Doordat SVBO drie punten pakte tegen Sc Angelslo is de onderlinge afstand inmiddels zeven punten geworden. Het begin van de gasten op sportpark Nieuw-Weerdinge was spetterend, goede aanval over links, assist Niels Lubbers en Rik Lenters die zijn schot op de kruising uiteen ziet spatten. Dat beloofde wat, maar het werd een wedstrijd van een matig niveau. Het verschil in punten op de ranglijst was op het veld niet zichtbaar. Bruchterveld probeerde het spel te maken, maar VWVV was via Mihalj zeer gevaarlijk in de omschakeling. Dat de rust met 0-0 kwam was eigenlijk een wonder.

Net voor de rust kreeg Hidde Gosevoort een gele kaart na een overtreding en bal wegtrappen en kreeg direct daarop wegens praten ook nog de tweede en kon met rood vertrekken. Dan denk je dat het met een man minder wel over is met nog een tweede helft te gaan. Zo bracht een foute inspeelbal van Strijker Mihalj van NWVV vrij voor Huisjes, die heldhaftig redde. Het was uiteindelijk invaller Lesley op de Haar die de ban brak voor Bruchterveld. Zijn afstandsschot kon keeper Rick Kloppenburg niet klemmen en Rik Lenters was er als de kippen bij om in de rebound binnen te tikken. 0-1.

Twee minuten voor tijd scoorde Lesley de Haar de 0-2 en het slot akkoord kwam van Niels Lubbers. Eindstand 0-3.