Erica 86 verliest in Musselkanaal

MUSSELKANAAL - Het veld lag erbij zoals de plek op de ranglijst van beide ploegen: behoorlijk belabberd. Het duel was daarom voor beide ploegen van groot belang, want een overwinning zou wat lucht geven richting de laatste plek. Zoals de laatste weken het geval is, moest trainer Andries Bremer het met een groot aantal afwezigen doen.

De tactiek van SETA was eenzijdig, want met elke lange bal, corner, ingooi of vrije trap werd oudgediende Willy Kral gezocht, die met zijn hoofd telkens voor gevaar zorgde. Deze tactiek resulteerde na 10 minuten in een kopbal op de lat van Kral. Erica liet SETA meer het spel maken, maar het spel van beide zijden was onzorgvuldig, wat het niveau niet ten goede kwam. Na 20 minuten besloot Wesley Wessels op avontuur te gaan, hij speelde drie man en schoot vanaf 20 meter op doel. Via de verdediger vloog de bal mooi in de goal. 0-1. Hierna ging de wedstrijd verder waar hij gebleven was. SETA met meer balbezit, maar Erica met meer dreiging. Toch was het SETA dat de stand gelijk trok. Uit een ingooi werd Kral bereikt die zich met het nodige duw- en trekwerk vrij maakte en in de verre hoek raak schoot.

In de tweede helft werd het niveau niet beter. Beide ploegen speelden veelal de lange bal en bleven onzorgvuldig. De ploeg die zou scoren, zou ook de wedstrijd winnen. Dit leek na een uur spelen 86 te worden, want Andy Hof kon alleen op de keeper af. Hij probeerde de bal breed te leggen op Wessels maar dit mislukte jammerlijk. Daarna was het SETA dat de wedstrijd na zich toe trok. Uit een corner werd de bal niet goed weg gewerkt en kon de spits van SETA de bal binnen schieten. Het verzet van 86 was gebroken en daardoor kon SETA ook nog de 3-1 maken. Hierdoor kan SETA naar boven kijken en dreigt het seizoen voor Erica '86 als een nachtkaars uit te gaan.