SC Angelslo in titanenstrijd op winst bij NKVV

NIEUW KRIM - Zaterdag speelde Angelslo de uitwedstrijd tegen het als laatste geplaatste NKVV in Nieuwe Krim/Dalerpeel; wederom een lastige wedstrijd, daar NKVV vorige week haar eerste drie punten pakte en Angelslo in eigen huis verloor.

Vanaf minuut één was het duidelijk hoe NKVV Angelslo ging bestrijden: ze zaten bovenop de huid van de rood-gelen om ze niet in hun ritme te laten komen. Toch had de wedstrijd al in de eerste vijf minuten op slot gekund, toen Lhoucine El Asri’s poging op de paal belandde en Danny Oosterdijk voor open doel naast schoot. NKVV kreeg ook een aantal kansen, maar dit waren voornamelijk schoten op de goal die precisie misten en zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft hadden de Emmenaren moeite met het spel van NKVV, dat nog harder was. Na opnieuw een overtreding en een vrije bal voor Angelslo was het Abe de Jong die in de 57e minuut de 0-1 kon binnenkoppen. NKVV liet het er niet bij zitten en deed er nog een schepje bovenop. De beloning kwam in de 75e minuut, toen Ronny Vos de 1-1 op het bord zette.

Beide ploegen waren niet tevreden met één punt, waardoor het laatste kwartier dan ook een ware veldslag was, maar Angelslo kwam als winnaar uit deze titanenstrijd: vanuit wederom een dood spelmoment in de 88e minuut kopte Stephan ter Beek snoeihard binnen en haalde de, gezien het spel, verdiende drie punten binnen.

Volgende week speelt SC Angelslo thuis om 14.30 uur tegen SCN.