EHS’85 laat SVBC weerloos aan De Weergang

EMMERSCHANS De eerste tien minuten waren werkelijk niet om aan te gluren. EHS’85 liet SVBC teveel komen, wat resulteerde in enkele halve mogelijkheden voor de gasten aan ‘De Weergang’.

Ondanks dat was er na een minuut of 7 een prachtige crosspass van Mark Koperdraad, uit de actie die volgde, schoot Elwin de Jong over via een Bargercompasser. De corner die erop volgde werd middels een spectaculaire halve omhaal via diezelfde De Jong over geschoten. Na 11 minuten was het Ronald Mutero die Milos Olûìc diep stuurde via links. Die stuurde vier man het bos in om vervolgens op doel te schieten. In de rebound schoot Richard Völler onberispelijk raak, 1-0.

Maar nog geen minuut later was het vlak na de aftrap SVBC dat doorkwam aan de rechterkant. Met een strakke lage voorzet werd de spits van SVBC gevonden, zie eenvoudig intikte. 1-1 was tevens de ruststand, terwijl EHS’85 in de eerste helft minimaal 10 schoten op het doel van SVBC keeper Jan Wassink had gelost.

Na rust waren het de Schanskers die het spel dicteerden. Met een hoger tempo dan in de eerste helft, werd de aanval gezocht. Toch duurde het tot de 71e minuut voordat er iets in de stand veranderde. Een vrije bal rond het strafschopgebied voor EHS’85 werd via een verdediger op de paal geschoten door Richard Völler. Uit de corner die volgde, was het diezelfde Völler die de bal ontving en raak schoot, nadat de bal was doorgekopt door de ingevallen ‘Good Old’ Martijn Korthuis. Het betekende de 2-1 voor de Schanskers.

Slechts 4 minuten later werd Martijn Korthuis diep gestuurd door Tim Stevens. Wonder boven wonder hield Korthuis de bal binnnen. Hij gaf een voorzet waarop een verdediger van SVBC te eenvoudig dacht, door de bal met de borst terug te spelen op zijn keeper. Boy Mestemaker was er als de kippen bij en schoot onberispelijk de 3-1 tegen de touwen. Einde wedstrijd, althans zo leek het.

In de 78e minuut was er een vrije bal voor SVBC. Een Compasser schoot een bal tegen de weglopende Tim Stevens aan en begon te protesteren. De warrig leidende scheidsrechter die niets had gezien, ging op het appèl van de spelers en grensrechter van SVBC af en gaf Stevens zijn tweede gele kaart.

Ondanks dat had EHS’85 geen moeilijke laatste 10 minuten. In de slotfase was zelfs voorstopper Marcel Hemel twee keer gevaarlijk uit een corner. Goals vielen niet meer. Het bleef bij 3-1, een terechte uitslag waardoor EHS ’85 aansluiting vindt bij de middenmoot.