EHS’85 laat SVBC weerloos aan De Weergang

EMMERSCHANS – In de zondag 4e klasse D won EHS’85 met 3-1 van SVBC. Nadat twee goede mogelijkheden geen doelpunten opleverde kwam EHS 85 in de 11e minuut op voorsprong.

Ronald Muter stuurde Milos Olûìc de diepte in. Eerst stuurde hij vier man het bos, maar zag zijn schot geblokt. De afvallende bal werd door Richard Völler toch nog binnen geschoten. 1-0. Nog geen minuut later wist SVBC uit een voorzet de 1-1 te scoren dat ook de ruststand werd. Na rust dicteerden de Schanskers de wedstrijd. In een hoog tempo werd de aanval gezocht, maar kwamen pas in de 71e minuut tot scoren. Uit een corner was het Richard Völler die de bal ontving en raak schoot, nadat de bal was doorgekopt door de ingevallen ‘Good Old’ Martijn Korthuis. 2-1voor de Schanskers. vier minuten later werd Martijn Korthuis diep gestuurd door Tim Stevens en gaf een voorzet die door een verdediger van SVBC met de borst terug werd gespeeld op zijn keeper.

Boy Mestemaker was er echter als de kippen bij om de bal te onderscheppen en schoot de 3-1 binnen. Einde wedstrijd, althans zo leek het, maar in de 78e minuut was er een vrije bal voor SVBC. Een Compascumer schoot een bal tegen de weglopende Tim Stevens aan en begon te protesteren. Na het appèl van de spelers en grensrechter van SVBC kreeg Stevens zijn tweede gele kaart en kon voortijdig vertrekken.

Ook in ondertal had EHS’85 geen moeite om de laatste 10 minuten door te komen en eindigde deze wedstrijd in een 3-1 overwinning voor EHS ’85 die weer aansluiting heeft gekregen met de middenmoot.