Zwartemeerse Boys slaat goed slag tegen DSC’65

ZWARTEMEER – In de zondag vierde klasse D deed Zwartemeerse Boys in de strijd om de dreigende rechtstreekse degradatie te ontlopen goede zaken. Na een 2-1 ruststand wonnen de Zwartemeerders met 3-1 van DSC’65.

In deze zes punten wedstrijd gingen de groenhemden voortvarend van start in de wetenschap dat er gewonnen moest worden. Het resultaat was al na een kwartier spelen een voorsprong door een treffer van Tim Funke. 1-0. Vijf minuten later konden de Zwartemeerders al weer iets ruimer ademhalen. Daimy ten Velde had na een goede aanval het vizier scherp staan een tilde de voorsprong naar 2-0.

Dat was wel het teken voor de gasten uit Dalerpeel om er ook iets aan te doen. Het doelpunt in de 35e minuut via Boris Luttikhuizen gaf de mannen van trainer Richard Nieborg toch weer hoop op een betere uitslag. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het Jeffrey Mulderij die alle illusies van DSC ’65 de grond inboorde door de voorsprong via een strafschop uit te bouwen naar 3-1.

Dat werd uiteindelijk ook de eindstand en daarmee is Zwartemeerse Boys, dat nu nog op een herkansingsplaats vertoefd drie punten ingelopen op DSC 65 dat met 7 punten meer en een wedstrijd meer nog wel los staat van die degradatieplaatsen.