Klazienaveen wint thuis van Zuidhorn

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 2e klasse J herstelde Klazienaveen zich van de wanprestatie van vorige week zaterdag toen het in Gramsbergen met 6-1 onderuit ging.

Op eigen veld werd Zuidhorn met een 2-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. De mannen van trainer Erwin van Oosten waren vooral in de eerste helft gretig en wisten al binnen tien minuten op voorsprong te komen door een treffer van Nick van der Sleen. Klazienaveen bleef druk houden en dat vertaalde zich in een 2-0 voorsprong door een tweede treffer van Nick van der Sleen in de 22e minuut. Vlak daarop kreeg de topschutter bijna een harttrick op zijn naam, maar zijn inzet stuiterde via de binnenkant paal weer het veld in.

Na een ruststand van 2-0 lieten de oranjehemden toch ongewild, met misschien in het achterhoofd wel de komende derby tegen DZOH, de teugels een beetje vieren. Dat bood Zuidhorn mogelijkheden om de aansluiting te hervinden, maar de defensie van Klazienaveen gaf geen krimp en zorgde er voor dat de drie belangrijke punten op sportpark De Planeet konden worden bijgeschreven.