Drenthina ook kansloos tegen Buitenpost

BUITENPOST – In de zaterdag 1e klasse E had Buitenpost zaterdag een eenvoudige middag tegen hekkensluiter Drenthina.

De ploeg uit Emmen werd met maar liefst 5-1 naar huis gestuurd. In de eerste helft begon de thuisploeg fel en ging vol op de aanval op zoek naar doelpunten. En die kwamen er snel. Vroeg in de wedstrijd kreeg Buitenpost een strafschop toegewezen, die benut werd door aanvoerder Berend Schootstra. 1-0. Even later kreeg Jorrit Terpstra een vrije trap aan de linkerkant van het zestienmetergebied. Zijn schot verdween precies in de kruising. 2-0.

Na deze goal stond binnen het half uur ook de 3-0 op het scorebord via Martijn van Roeden. pikte een doelpunt mee tegen het povere Drenthina. De tweede helft leverde ook weer de nodige kansen op voor Buitenpost maar werden gemist. Dit hielp Drenthina in de wedstrijd te komen en lukte het ook nog om via Mark Lubberts te scoren. 3-1. Buitenpost bracht daarna spits Rik Weening in het veld en die scoorde in de laatste zeven minuten tweemaal uit drie kansen.

De eerste goal viel uit een corner, waar hij op de juiste plek stond om de bal binnen te tikken. 4-1. Zijn volgende grote kans werd op fantastische wijze door Drenthina doelman Yannick Berends onschadelijk gemaakt. Bij de derde mogelijkheid kwam hij alleen op Berends af en rondde goed af. Eindstand 5-1.