Schoonebeek krijgt Zwartemeerse Boys in slotfase op de knieën

SCHOONEBEEK - Na vier uitwedstrijden op een rij eindelijk weer een thuiswedstrijd voor Sxchoonebeek. Op het zonovergoten sportpark “De Gruinte” behaalde het een nipte 1-0 overwinning op Zwartemeerse Boys.

Door de goedgevulde ziekenboeg moest trainer Arends weer improviseren met zijn opstelling. Schoonebeek - Zwartemeerse Boys kon tussen de tweede en 89e minuut alle kanten op. Al in de eerste minuut kreeg Jeffrey Berens, vrij voor de Boysdoelman, een dot van een kans, maar van schrik schoot hij over de kruising. De beslissing, in Schoonebeekvoordeel, viel in de 89e minuut: In de scrimmage uit een corner van Justin Katuin, prikte Leon Steffens de winnende 1-0 treffer binnen.

De eerste helft was van een beter niveau dan de tweede helft; beide teams legden wel veel energie op de grasmat, maar konden het publiek geen sprankelende wedstrijd voorschotelen. Wederzijds slordig balverlies. De betere kansen waren voor Schoonebeek, maar deze werden niet in treffers omgezet.

De grootste was in de 23e minuut, Kevin Poker werd neergehaald binnen de beruchte lijnen, maar de toegekende strafschop van Jesper Swieters uitstekend werd gestopt door de Boys doelman. Na 9 minuten extra speeltijd floot, de scheutig met veel gele kaarten strooiende, scheidsrechter Jan Hoorn voor het eindsignaal. Eindstand 1-0 en volgende week moet Schoonebeek op bezoek bij kampioenskandidaat EMMS.