WKE zet zegereeks voort

EMMEN - WKE heeft vanmiddag de nummer 2 van de ranglijst Witteveense Boys met een 2-0 nederlaag huiswaarts gestuurd en heeft daarmee nu 11 punten voorsprong op de nieuw nummer 2 Valther Boys met nog 5 wedstrijden te gaan.

Bij WKE waren ten opzichte van de laatste wedstrijd drie wijzigingen doorgevoerd. Ahyan Bas, Bertus Wolters en Jan Scholten waren vervangen door Jozef Brink, Harrold Wolters en Bernando Veenvliet. WKE draait de laatste weken stroef en ook vandaag was dat niet anders. Wel had WKE een overwicht, maar creëerde zich geen kansen. Tekenend hiervoor was dan ook hoe de 1-0 tot stand kwam. Voorzet van rechts kwam via een verdediger, die hiermee zijn doelman kansloos liet, bij Ferdy Poelman, die geen moeite had de bal in een leeg doel te tikken.

Dit was tevens de ruststand. De tweede helft hetzelfde laken een pak. Een sterker WKE drong aan maar tot succes leidde dat in eerste instantie niet. Het was Witteveese Boys dat in de 55ste minuut de eerste kans kreeg via Sander Voortman. In de 64ste minuut viel dan de uiteindelijke beslissing. Een voorzet van links werd beheerst in eens doorgepasst door Ferdy Poelman op Harrold Wolters en die maakte de 2-0. Daarna waren er nog kansen voor Ronald Oosting, Henk Bakker en Ferdy Poelman, maar treffers vielen er niet meer.