Nipte overwinning Zwartemeer in Gieten

GIETEN – In de zondag 3e Klasse C behaalde Zwartemeer in en tegen Gieten een nipte 1-0 overwinning. Daarmee boekte Zwartemeer haar zesde overwinning op rij en is nu alleen koploper in de derde periode.

Op een zonnig sportpark in Gieten waren beide ploegen redelijk tegen elkaar opgewassen en was het Gieten dat de eerste goede kans kreeg. Jeroen Buurke zette goed vanaf rechts voor en een Gieter speler kon alleen voor Justin Verschoor hem niet passeren. Vlak daar op kreeg Zwartemeer een vrije bal net buiten de 16 van Gieten. Melroy Hemme zette de bal perfect voor op het hoofd van Maurice Heine die de 0-1 binnenkopte in de 25e minuut.

Maurice kreeg vervolgens een kans om de voorsprong te vergroten maar zijn schot was van te ver om de Gieter keeper te passeren. In de tweede helft probeerde Gieten de achterstand weg te werken en ontstonden er ook wel hachelijke situaties voor het Zwartemeer doel. In de slotfase was het nog spannend voor Zwartemeer maar uiteindelijk bleef de 0-1 stand gehandhaafd. Komend weekend wacht het thuisduel tegen Titan. Dit is een inhaalwedstrijd uit de tweede periode en wordt op paaszaterdag gespeeld om 20.00 uur. Na afloop van de wedstrijd is er muziek in de kantine.