Bargeres laat een van de laatste kansen liggen tegen SVV 04, 2 - 4

EMMEN - Voor Bargeres is het doek bijna gevallen. Met nog 8 punten achterstand op Musselkanaal en CEC en 11 punten op Twedo is degradatie nauwelijks meer af te wenden. Zelden is Bargeres zo slecht uit de startblokken gekomen als tegen SVV 04. Het was een wonder dat de ruststand bereikt werd met slechts een 2 – 3 achterstand. Het had ook wel 1 – 6 kunnen zijn.

In de tweede helft, na een donderspeech van trainer Peter Timmer, was er duidelijk meer inzet waardoor SVV 04 veel minder kansen kreeg en Bargeres probeerde in ieder geval iets terug te doen. Uiteindelijk moest de thuisploeg wel het onderspit delven met een meer dan terechte 2 – 4 nederlaag. Scheidsrechter Simon Jager uit Hoogezand floot een prima wedstrijd en was de beste man op het veld.

Bargeres startte zeer zwak waardoor al na 3 minuten SVV 04 op een voorsprong kwam. Een diepe bal werd door verdediger Frank Smalbil verkeerd beoordeeld en kwam vervolgens in de voeten van Ruben Prinsen die vrij richting keeper Niels Kloppenburg kon gaan en onberispelijk binnen schoot, 0 -1. Daarna kregen de gasten kans op kans en te veel om op te noemen. Een vrije trap van Dennis Gommer achter de defensie van Bargeres werd miraculeus door Rick Strijker over gekopt, een kopbal van opnieuw Rick Strijker uit een corner van Frank Schoemakers werd door een verdediger van Bargeres van de doellijn gehaald. Uiteindelijk scoorde Mark Heijnen in de 22ste minuut de 0 – 2.

Het leek even een waar doelpuntenfestival te worden voor de gasten maar gelukkig werd Bargeres in de wedstrijd geholpen door scheidsrechter Simon Jager die een overtreding in de 16 meter bestrafte met een penalty die door Joost Trip prima werd ingeschoten, 1 – 2. Even later was het echter al weer 1 – 3. Harmen Stuiver legde de bal breed op Ruben Prinsen die zijn tweede van de middag mocht scoren. Op slag van rust kreeg Bargeres opnieuw een terechte penalty. De prima leidende scheidsrechter Simon Jager zag Gilles Jan Kalter achter de verdediger van SVV 04 vertrekken, de grensrechter vlagde voor buitenspel maar Jager had de situatie goed beoordeeld. Uiteindelijk werd Gilles Jan Kalter onderuitgehaald door Michel Kerkdijk waardoor de leidsman niet anders dan een 2de penalty kon toekennen, die ook nu onberispelijk werd ingeschoten door Joost Trip, 2 – 3. Zo mocht Bargeres wel van heel veel geluk spreken dat de schade in de eerste helft slechts beperkt bleef tot een doelpunt achterstand.

Na de donderspeech van trainer Peter Timmer kwam Bargeres beter uit de kleedkamer. SVV 04 wist zich duidelijk minder kansen te scheppen en de wedstrijd had zowaar nog kunnen kantelen als Bargeres wat meer stootkracht had kunnen leveren. SVV 04 kreeg sporadisch nog wel kansen. Zo was er een afstandsschot van Frank Schoemakers dat maar ternauwernood tot corner kon worden verwerkt door keeper Niels Kloppenburg en er waren zoal de foutjes in de defensie van Bargeres waardoor o.a. Harmen Stuiver een goede kans kreeg. Bargeres stelde daar sporadisch iets tegenover.

Jorrit Visser speelde in de 16 meter Raymond de Groot aan die uit de draai inschoot mar keeper Wiljo Wesseling stond op de goede plek. Uiteindelijk was het Harmen Stuiver die aan de laatste hoop van Bargeres een einde maakte. Hij werd op rechts tijdens een uitval aangespeeld en had een vrije doortocht naar de goal van Bargeres en rondde fraai af, 2 – 4. Bargeres had inmiddels alweer 3 spelers moeten wisselen vanwege blessures en had geen kracht meer om ook maar iets terug te doen. Het elftal was min of meer opgelucht dat scheidsrechter Simon Jager nauwelijks blessuretijd had bijgetrokken en het eindsignaal gaf. Voor Bargeres is het doek bijna gevallen. Volgende week uit naar Musselkanaal en misschien is voor de eer daar nog een paar puntjes te halen.

Doelpunten:
3. Ruben Prinsen, 0 – 1. 22. Mark Heijnen, 0 – 2, 23. Joost Trip, 1 – 2. 27. Ruben Prinsen, 1 – 3. 45. Joost Trip, 2 – 3. 77. Harmen Stuiver, 2 – 4.