VIOS en ValtherBoys delen de punten eerlijk.

OOSTERHESSELEN - De laatste weken is VIOS behoorlijk op dreef. Het staat 6e op de ranglijst en ongeslagen bovenaan in de derde periode. ValtherBoys ook nog niet in bezit van een periode staat in de derde op de tweede plaats. Derhalve voor beide ploegen staat er deze middag wel wat op het spel.

De eerste helft is duidelijk voor ValtherBoys, ze nemen gelijk het heft in handen en gedurende de eerste 45
minuten houden ze dat zo. Ondanks het vele balbezit aan Valtherboys zijde weet men dit niet direct om te
zetten in doelpunten. Na 2 minuten lost Ward Hermans met een enorme pegel een schot op doel. Doelman Stefan Warmolts ranselt de bal echter uit zijn doel. De kansen komen maar het duurt tot de 30e minuut alvorens ValtherBoys weet te scoren.

Een goed opgezette aanval over de linkerkant wordt door Gertjan Webers voor getrokken en Daniel Vos staat dan eindelijk Op de goede plek om de trekker over te halen. Opdat moment een verdiende voorsprong.
VIOS wist er in deze fase van de wedstrijd maar moeilijk uit te komen. Vervangende doelman Roy v/d Scheer hoefde dan ook maar weinig in actie te komen. ValtherBoys doet in deze eerste 45 minuten zichzelf te kort en zal dat later
moeten bezuren.

De tweede helft had trainer Johan Piening zijn mannen wat meer opgepept dan Albert Kamps aan ValtherBoys zijde blijkbaar. VIOS pakte het anders aan en zette veel meer druk naar voren, ValtherBoys had hier moeite mee. Het raakte de grip op de wedstrijd helemaal kwijt. VIOS was nu min of meer de baas in het veld al moest men oppassen voor de counters die ValtherBoys zette. Tommy van Rijswijk kwam nog een keer gevaarlijk door, maar in plaats van de bal af te geven ging hij voor eigen succes waardoor deze mogelijkheid onbenut bleef.

ValtherBoys kon het spel van de eerste helft niet meer halen en VIOS bleef erin geloven. Een corner van VIOS wordt door Tom Meier goed ingekopt en doelman Roy v/d Scheer moest vol aan de bak om erger te voorkomen. ValtherBoys moest alle zeilen bijzetten en de 0-1 voorsprong leek verder niet in gevaar te komen. Tot de laatste minuut. Toen sloeg het noodlot alsnog toe. Jan Brinks maakte ongelukkig hands in de zestien, en scheidsrechter Hut kon maar één ding doen. Wijzen naar de penalty stip. Op de strafschop genomen door Rick Kingma, had de keeper van de Boys geen antwoord. oor beide ploegen een punt en gezien het wedstrijdbeeld ook terechte verdeling.