Klazienaveen bezwijkt onder dadendrang The Knickerbockers

EMMEN – Op sportpark de Planeet werd voorafgaande aan de wedstrijd Klazienaveen – The Knickerbockers een minuut stilte gehouden na het plotseling overlijden van de 39-jarie Erik Beekman, jeugdleider bij KZC C1.

Daarna probeerde Klazienaveen direct de wedstrijd naar zich toe te trekken maar The Knickerbockers vocht met alle macht om degradatie naar de 3e klasse te ontlopen. De Groningers toonden inzet en karakter en dat leverde drie waardevolle punten op. Halverwege de eerste helft kwamen The Knickerbockers op een 1-0 voorsprong via Rick Slomp en toen tien minuten later Mike Wilts van Klazienaveen met rood van het veld moest werd de opgave van Klazienaveen wel heel moeilijk. Toch stond het bij rust nog maar 0-1. In de tweede helft wist The Knickerbockers binnen tien minuten gebruik te maken van de overtal situatie en kwam op 0-2 via Albert de Leeuw die tien minuten later ook nog de 0-3 voorzijn rekening. Klazienaveen kon daar niets tegenover stellen, terwijl de Groningers via Robin Schoonveld de eindstand op 0-4 bepaalde.

Klazienaveen probeerde wel veel druk op het Groninger doel te zetten maar tot scoren kwam het niet.