Belangrijke winst voor SVBO

BARGER OOSTERVELD - In de zondag 1e klasse F boekte SVBO een belangrijke 2-1 overwinning op Bergum. De mannen van trainer Rolf Veneboer wisten met deze overwinning de directe degradatie te ontlopen.

Toch was het even schrikken op het sportpark aan de parkstraat toen de gasten uit Friesland in de negende minuut op voorsprong wisten te komen via een treffer van Steffen Kempe. Een kwartier later trok SVBO de stand gelijk via Robin Heine die deze wedstrijd op de spitspositie was gezet door Veneboer. 1-1 en dat werd ook de ruststand.

Ook nu weer was het geen gemakkelijke wedstrijd voor de Barger Oostervelders, maar met hard werken kom je ook ver. De beloning viel halverwege de tweede helft toen Robin Heine opnieuw zijn keus als spits waar maakte door de 2-1 binnen te tikken. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand en kan SVBO zich nu gaan richten op de naaste concurrenten FVC en LSC 1890 die binnen 1 en 2 punten staan om ook nog de herkansingsplek te ontlopen. De komende wedstrijd uit bij buurman vv Emmen, dat al een periode op zak heeft, zal met daarna nog twee wedstrijden te gaan wel een cruciaal kunnen zijn.