VKW verrast vv Emmen maar degradeert wel

WESTERBORK – In de zondag 1e klasse F liep vv Emmen in Westerbork tegen een onverwachte 4-3 nederlaag op tegen degradant VKW. De nummer vier in de Zondag 1e klasse F zag VKW al in de 7e minuut op voorsprong komen via Anjo Willems, maar vier minuten later wist Janiek Arends de stand weer gelijk te trekken. 1-1.

De thuisclub wist gelijke tred te houden met vv Emmen en in de 34e minuut was het opnieuw Anjo Willems die zijn ploeg op voorsprong wist te zetten. 2-1. Maar ook nu kwam vv Emmen binnen enkele minuten met een antwoord via een treffer van Björn Zwikker. 2-2.

Met deze stand gingen de plegen aan de thee. Na de hervatting probeerde vv Emmen de wedstrijd naar zijn hand te zetten en nadat Janiek Arends zijn ploeg op een 3-2 voorsprong wist te zetten leek de wedstrijd gelopen met nog iets meer dan twintig minuten te gaan.

In de slotfase ging het echter toch nog mis toen Frits Nijstad en Anjo Willems, met zijn derde treffer, binnen twee minuten VKW op ene 4-3 voorsprong wisten te zetten. Daar werd ook de eindstand, maar door de winst van SVBO is de degradatie van VKW wel een feit.