Erica 86 maakte het Mussel moeilijk

MUSSEL – In de zaterdag 5e klasser E stond voor Erica 86 de uitwedstrijd bij Mussel op het programma. Mussel is op dit moment koploper in de tweede periode en ook op de ranglijst in de race voor een plek in de nacompetitie.

Allereerst de wind die in de lengterichting over het veld blies waardoor vooral de lange ballen veranderde in onvoorspelbare projectielen. En ten tweede de portie strijdlust die de mannen uit Erica 86 op het veld legden. Natuurlijk was Mussel voetballend de betere ploeg, maar op inzet wist Erica 86 dit verschil te compenseren. Na de eerste 25 minuten was daar de eerste tegenslag voor Erica 86.

Dennis Aardema moest zixch na een onschuldig duel zich laten vervangen door Dennis Bults. De organisatie van Erica 86 was hierna even weg, tot 10 minuten voor rust. Simpel balverlies op het middenveld leidde een counter van Mussel in die werd afgerond door Wim Wubs. 1-0. Vlak hierna kreeg Erica 86 een kans om de stand weer gelijk te trekken.

De vrijstaande Bults schoot de bal onder de keeper door, maar de bal werd door een verdediger van de doellijn gehaald. In de rust bleek dat Bobby Veldman zich had verstapt en moest worden vervangen door Vincent de Olde. Met de wind in de rug speelde Erica 86 een goede tweede helft en de gelijkmaker hing in de lucht. Mussel wist uiteindelijk met kunst en vliegwerk de gelijkmaker te voorkomen, maar Erica 86 had gezien de tweede helft een punt verdiend, maar verloor wel met 1-0.